Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru ecvizetacee

ecvisetacée sp [At: DER / S și: equ~ / V: ~ize~ / P: ~ce-e / E: fr équisetacées] 1 (Lpl) Familie de plante erbacee criptograme vasculare cu un singur gen în flora actuală (coada-calului), cu frunze foarte mici, solzoase, concrescute într-o teacă în jurul nodurilor, și care se înmulțește prin spori (Equisetum). 2 (Șls) Plantă care face parte din familia ecvisetacee (1).[1] corectată
ecvizetacée sf vz ecvisetacee
ECVISETACÉE, ecvisetacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee criptogame vasculare cu un singur gen în flora actuală (coada-calului), cu frunze mici, solzoase, concrescute într-o teacă în jurul nodurilor, și care se înmulțesc prin spori (Equisetum); (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. équisétacée.
ECVISETACÉE, ecvisetacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee criptogame vasculare cu un singur gen în flora actuală (coada-calului), cu frunze foarte mici, solzoase, concrescute într-o teacă în jurul nodurilor, și care se înmulțesc prin spori (Equisetum); (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. équisétacées.
ecvisetacée s. f., art. ecvisetacéea, g.-d. art. ecvisetacéei; pl. ecvisetacée
ecvisetacée s. f., pl. ecvisetacée
ECVISETACÉE s. (BOT.) ecvisetină.
ECVIZETACÉE s.f.pl. Familie de plante criptogame vasculare cu frunze foarte mici, solzoase și cu crengi verticale, având ca tip Equisetum; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, scris și equisetacee, var. ecvisetacee, sg. invar. / < fr. équisetacées].
ECVISETACÉE s. f. pl. familie de plante erbacee criptogame vasculare, cu frunze foarte mici, solzoase, și care se înmulțesc prin spori: equisetum. (< fr. équisétacées)
ECVISETACÉE s. f. pl. v. ecvizetacee.

Ecvizetacee dex online | sinonim

Ecvizetacee definitie

Intrare: ecvisetacee
ecvisetacee substantiv feminin
ecvizetacee