Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru ecuson

ecus├│n sn [At: ALEXI, W. / S ╚Öi: ecusson, equson / Pl: ~oane / E: fr ├ęcusson] 1 Blazon. 2 (Arh) Loc ├«ncadrat de decora╚Ťii ╚Öi ornamente pe care se picteaz─â piese heraldice sau inscrip╚Ťii. 3 Ornament sculptat, pictat etc., de obicei ├«n form─â de scut, pe care sunt ├«nf─â╚Ťi╚Öate inscrip╚Ťii, elemente heraldice etc. 4 Mic─â bucat─â de metal, de plastic sau ╚Ťes─âtur─â ata╚Öat─â de ├«mbr─âc─âminte, av├ónd imprimate unele date despre persoana care o poart─â. 5 Mic─â bucat─â de stof─â sau de m─âtase cusut─â pe uniforma unui soldat, care indic─â arma, unitatea, deta╚Öamentul etc. c─âruia ├«i apar╚Ťine. 6 (Mdv) Por╚Ťiune de piele neted─â ╚Öi lucioas─â de sub perineu ╚Öi de pe fese la bovine ╚Öi la alte animale ├«n care sensul firelor de p─âr este ├«ndreptat de obicei ├«n sus.
ECUS├ôN, ecusoane, s. n. 1. Ornament sculptat, pictat etc., de obicei ├«n form─â de scut, pe care sunt ├«nf─â╚Ťi╚Öate inscrip╚Ťii, elemente heraldice etc. 2. Pl─âcu╚Ť─â de metal, de plastic etc., av├ónd imprimate unele date despre persoana care o poart─â, ca legitima╚Ťie, la locul de munc─â, la conferin╚Ťe, congrese etc. ÔÇô Din fr. ├ęcusson.
ECUS├ôN, ecusoane, s. n. 1. Ornament sculptat, pictat etc., de obicei ├«n form─â de scut, pe care sunt ├«nf─â╚Ťi╚Öate inscrip╚Ťii, elemente heraldice etc. 2. Mic─â bucat─â de metal, de plastic sau ╚Ťes─âtur─â ata╚Öat─â de ├«mbr─âc─âminte, av├ónd imprimate unele date despre persoana care o poart─â. ÔÇô Din fr. ├ęcusson.
ecusón s. n., pl. ecusoáne
ecusón s. n., pl. ecusoáne
ECUS├ôN s.n. 1. Stem─â, blazon. 2. Plac─â de metal sau din alt material, de obicei ├«n form─â de scut, care poart─â anumite ├«nsemne. ÔÖŽ (Arhit.) Loc ├«ncadrat de decora╚Ťii ╚Öi de ornamente pe care se sculpteaz─â piese heraldice sau inscrip╚Ťii. [Pl. -oane. / < fr. ├ęcusson].
ECUS├ôN s. n. 1. mic─â bucat─â de stof─â sau de m─âtase cusut─â pe o uniform─â militar─â indic├ónd arma, unitatea etc. ÔŚŐ mic─â pies─â de plastic, de metal sau ╚Ťes─âtur─â, purtat─â ca legitima╚Ťie la locul de munc─â, la congrese etc. 2. stem─â blazon. 3. plac─â de metal sau alt material ├«n form─â de scut, care poart─â anumite ├«nsemne. ÔŚŐ loc ├«ncadrat de decora╚Ťii ╚Öi ornamente pe care se sculpteaz─â piese heraldice sau inscrip╚Ťii. (< fr. ├ęcusson)
ECUS├ôN ~o├íne n. 1) Ornament ├«mpodobit cu inscrip╚Ťii, semne heraldice etc. 2) Mic─â bucat─â de stof─â cusut─â pe o uniform─â (├«n special militar─â), care indic─â apartenen╚Ťa la o unitate sau la o organiza╚Ťie. /<fr. ├ęcusson

Ecuson dex online | sinonim

Ecuson definitie

Intrare: ecuson
ecuson substantiv neutru