Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru ectimă

ectímă sf [At: ENC. ROM. / S și: ~thymă / Pl: ~me / E: fr ecthyma, ngr ἒκθυμα] 1 Boală infecțioasă de piele provocată de streptococi sau de stafilococi, manifestată prin pete mari roșii, pustule și ulcerații care se acoperă cu cruste și lasă cicatrice. 2 Ulcerații ale pielii, acoperite cu cruste care lasă cicatrice. 3 (Îs) ~ contagioasă Boală virotică a oilor și a caprelor, care se manifestă prin erupții pustuloase în jurul buzelor, a nărilor și uneori pe pielea ugerului și a extremităților membrelor. 4 Erupții pustuloase, la unele animale, în jurul buzelor, a nărilor și uneori pe uger sau la extremitățile membrelor.
ECTÍMĂ, ectime, s. f. Boală infecțioasă de piele provocată de streptococi, manifestată prin pustule și ulcerații care se acoperă cu cruste și lasă cicatrice. – Din fr. ecthyma.
ECTÍMĂ, ectime, s. f. Boală infecțioasă de piele provocată de streptococi sau de stafilococi, manifestată prin pete mari roșii, pustule și ulcerații care se acoperă cu cruste și lasă cicatrice. – Din fr. ecthyma.
ectímă s. f., g.-d. art. ectímei; pl. ectíme
ectímă s. f., g.-d. art. ectímei; pl. ectíme
ECTÍMĂ s.f. (Med.) Boală de piele infecțioasă, manifestată prin pete roșii mai mari decât cele de impetigo, mai profunde și cu aspect ulceros, care lasă cicatrice. [< fr. ecthyma, cf. gr. ekthyma].
ECTÍMĂ s. f. boală de piele infecțioasă manifestată prin pete roșii, mai mari decât cele de impetigo, mai profunde și cu aspect ulceros, care lasă cicatrice. (< fr. ecthyma, gr. ekthyma)
ECTÍMĂ ~e f. Boală infecțioasă de piele, constând în apariția unor pete mari roșii, purulente și ulceroase, care lasă cicatrice. /<fr. ectyma

ectimă definitie

ectimă dex

Intrare: ectimă
ectimă substantiv feminin