Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru ecarisaj

ecariságiu sn vz ecarisaj
ecaris├íj sn [At: ENC. AGR. / V: (├«nv) ~├ígiu / Pl: ~e / E: fr equarrissage] 1 Str├óngere ╚Öi distrugere a cadavrelor de animale. 2 (Spc) Str├óngere a c├óinilor vagabonzi. 3 (Fig) Cur─â╚Ťare, purificare. 4 Tratare ╚Öi prelucrare a cadavrelor de animale ╚Öi a de╚Öeurilor de la abatoare ├«n vederea transform─ârii lor ├«n produse furajere sau industriale Si: (rar) ecarisare (2). 5 (╚ś├«s Serviciu de ~) ├Äntreprindere care execut─â ecarisaj (4).
ECARIS├üJ s. n. 1. Opera╚Ťie de tratare ╚Öi de prelucrare a cadavrelor de animale ╚Öi a de╚Öeurilor de la abatoare ├«n vederea transform─ârii lor ├«n produse furajere sau industriale (f─âin─â de oase, clei etc.) ÔÖŽ ├Äntreprindere care execut─â aceast─â opera╚Ťie. ÔÖŽ Opera╚Ťie de str├óngere a cadavrelor de animale. 2. Ac╚Ťiune de st├órpire a c├óinilor vagabonzi. ÔÇô Din fr. ├ęquarrissage.
ECARIS├üJ s. n. 1. Opera╚Ťie de tratare ╚Öi de prelucrare a cadavrelor de animale ╚Öi a resturilor de la abatoare ├«n vederea transform─ârii lor ├«n produse furajere sau industriale (f─âin─â de oase, de s├ónge, clei etc.) ÔÖŽ ├Äntreprindere care execut─â aceast─â opera╚Ťie. ÔÖŽ Opera╚Ťie de str├óngere a cadavrelor de animale. 2. Ac╚Ťiune de st├órpire a c├óinilor vagabonzi. ÔÇô Din fr. ├ęquarrissage.
ECARIS├üJ s. n. Opera╚Ťie de st├«rpire a c├«inilor vagabonzi.
ecarisáj s. n.
ecarisáj s. n., pl. ecarisáje
ECARIS├üJ s.n. Ac╚Ťiunea de str├óngere a cadavrelor de animale; (spec.) ac╚Ťiunea de st├órpire a c├óinilor vagabonzi. ÔÖŽ Prelucrarea cadavrelor de animale ╚Öi a de╚Öeurilor de la abatoare. [< fr. ├ęquarrissage].
ECARIS├üJ s. n. 1. str├óngere a cadavrelor de animale; st├órpire a c├óinilor vagabonzi. 2. opera╚Ťie de tratare ╚Öi de prelucrare a cadavrelor de animale ╚Öi a de╚Öeurilor de la abatoare. ÔŚŐ ├«ntreprindere care execut─â aceast─â opera╚Ťie. (< fr. ├ęquarrissage)
ECARIS├üJ ~e n. 1) Str├óngerea ╚Öi prelucrarea cadavrelor de animale ╚Öi a resturilor de la abatoare ├«n scopul transform─ârii lor ├«n produse industriale sau furajere. 2) St├órpire a c├óinilor vagabonzi. /<fr. ├ęquarrissage

Ecarisaj dex online | sinonim

Ecarisaj definitie

Intrare: ecarisaj
ecarisaj
ecarisagiu