Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru ecarisaj

ecariságiu sn vz ecarisaj
ecarisáj sn [At: ENC. AGR. / V: (înv) ~ágiu / Pl: ~e / E: fr equarrissage] 1 Strângere și distrugere a cadavrelor de animale. 2 (Spc) Strângere a câinilor vagabonzi. 3 (Fig) Curățare, purificare. 4 Tratare și prelucrare a cadavrelor de animale și a deșeurilor de la abatoare în vederea transformării lor în produse furajere sau industriale Si: (rar) ecarisare (2). 5 (Șîs Serviciu de ~) Întreprindere care execută ecarisaj (4).
ECARISÁJ s. n. 1. Operație de tratare și de prelucrare a cadavrelor de animale și a deșeurilor de la abatoare în vederea transformării lor în produse furajere sau industriale (făină de oase, clei etc.) ♦ Întreprindere care execută această operație. ♦ Operație de strângere a cadavrelor de animale. 2. Acțiune de stârpire a câinilor vagabonzi. – Din fr. équarrissage.
ECARISÁJ s. n. 1. Operație de tratare și de prelucrare a cadavrelor de animale și a resturilor de la abatoare în vederea transformării lor în produse furajere sau industriale (făină de oase, de sânge, clei etc.) ♦ Întreprindere care execută această operație. ♦ Operație de strângere a cadavrelor de animale. 2. Acțiune de stârpire a câinilor vagabonzi. – Din fr. équarrissage.
ECARISÁJ s. n. Operație de stîrpire a cîinilor vagabonzi.
ecarisáj s. n.
ecarisáj s. n., pl. ecarisáje
ECARISÁJ s.n. Acțiunea de strângere a cadavrelor de animale; (spec.) acțiunea de stârpire a câinilor vagabonzi. ♦ Prelucrarea cadavrelor de animale și a deșeurilor de la abatoare. [< fr. équarrissage].
ECARISÁJ s. n. 1. strângere a cadavrelor de animale; stârpire a câinilor vagabonzi. 2. operație de tratare și de prelucrare a cadavrelor de animale și a deșeurilor de la abatoare. ◊ întreprindere care execută această operație. (< fr. équarrissage)
ECARISÁJ ~e n. 1) Strângerea și prelucrarea cadavrelor de animale și a resturilor de la abatoare în scopul transformării lor în produse industriale sau furajere. 2) Stârpire a câinilor vagabonzi. /<fr. équarrissage

ecarisaj definitie

ecarisaj dex

Intrare: ecarisaj
ecarisaj
ecarisagiu