Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru eastmancolor

eastmancolór sni [At: DER / P: istmen~ / E: eg eastmancolor] 1 Procedeu de tratare a peliculei pentru filmul color, constând în suprapunerea a trei emulsii, sensibile la trei culori, pe suportul de celuloid. 2 Film realizat în eastmancolor (1).
EASTMANCOLOR s. n. Procedeu de realizare a filmului color constând în suprapunerea a trei emulsii, sensibile la trei culori, pe suportul de celuloid. ♦ Film realizat cu acest procedeu. [Pr.: istmăncolór] – Cuv. engl.
EASTMANCOLOR s. n. Procedeu de tratare a peliculei pentru filmul color constând în suprapunerea a trei emulsii, sensibile la trei culori, pe suportul de celuloid. ♦ Film realizat cu acest procedeu. [Pr.: istmăncálăr] – Cuv. engl.
eastmancolór (angl.) [pron. ístmăncolór] (east-man-) s. n.
EASTMANCOLOR s.n. (Cinem.) Procedeu de tratare a peliculei pentru filmul color, constând în suprapunerea a trei emulsii sensibile la trei feluri de culori, pe suportul de celuloid; film realizat cu acest procedeu. [Pron. ist-men-colór. / < engl. eastmancolor, cf. „Eastman(Kodak Comp.)” – societate americană, engl. color – culoare].
EASTMANCOLOR [ISTMĂNCÁLĂR] s. n. procedeu de tratare a peliculei pentru filmul color prin suprapunerea a trei emulsii sensibile la trei feluri de culori, pe suportul de celuloid; ◊ film astfel realizat. (< engl. eastmancolor)
EASTMANCOLOR (< engl.; {s} G. Eastman + engl. color „culoare”) [istməncálə] subst. (CINEMAT.) Procedeu de tratare a peliculei pentru filmul color, creat în 1950 (al cărui patent aparține societății americane „Eastman Kodak Company”); film realizat prin acest procedeu.

Eastmancolor dex online | sinonim

Eastmancolor definitie

Intrare: eastmancolor
eastmancolor substantiv neutru
  • pronunție: engl. istmăncolór