Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru druz─â

dr├║z─â sf [At: MURGOCI-LUDWIG, M. 71 / Pl: ~ze / E: fr druse] (Glg) 1 Grup de cristale care se formeaz─â pe pere╚Ťii cavit─â╚Ťilor unor roci ╚Öi filoane. 2 Cristale din oxalat de calciu formate ├«n unele ╚Ťesuturi vegetale.
DR├ÜZ─é, druze, s. f. 1. Agregat mineral format din cristale de minerale ├«n formele lor proprii de cristalizare, care se formeaz─â pe pere╚Ťii cavit─â╚Ťilor unor roci ╚Öi filoane. 2. Cristale din oxalat de calciu, ├«n form─â de stea care apar ├«n unele ╚Ťesuturi vegetale. ÔÇô Din fr. druse.
DR├ÜZ─é, druze, s. f. 1. Grup de cristale care se formeaz─â pe pere╚Ťii cavit─â╚Ťilor unor roci ╚Öi filoane. 2. Cristale din oxalat de calciu formate ├«n unele ╚Ťesuturi vegetale. ÔÇô Din fr. druse.
dr├║z─â (geod─â) s. f., g.-d. art. dr├║zei; pl. dr├║ze
dr├║z─â (mineral) s. f., g.-d. art. dr├║zei; pl. dr├║ze
DRÚZĂ s.f. Geodă (1). [< fr. druse].
DRÚZĂ s. f. geodă (1). (< fr. druse)
druz─â, (engl.= druse) asociere de cristale bine dezvoltate pe pere╚Ťii unor cavit─â╚Ťi; cristalele din d. au dimensiuni mari, se termin─â cu fe╚Ťe cristalografice ╚Öi au alt─â compozi╚Ťie dec├ót roca ├«n care se g─âsesc. Cavit─â╚Ťile ├«n care se formeaz─â o d. variaz─â ca dimensiuni de la nivelul unor pori p├ón─â la nivelul unor grote. V. ╚Öi litofiz─â.

Druz─â dex online | sinonim

Druz─â definitie

Intrare: druz─â
druz─â substantiv feminin