Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru druză

drúză sf [At: MURGOCI-LUDWIG, M. 71 / Pl: ~ze / E: fr druse] (Glg) 1 Grup de cristale care se formează pe pereții cavităților unor roci și filoane. 2 Cristale din oxalat de calciu formate în unele țesuturi vegetale.
DRÚZĂ, druze, s. f. 1. Agregat mineral format din cristale de minerale în formele lor proprii de cristalizare, care se formează pe pereții cavităților unor roci și filoane. 2. Cristale din oxalat de calciu, în formă de stea care apar în unele țesuturi vegetale. – Din fr. druse.
DRÚZĂ, druze, s. f. 1. Grup de cristale care se formează pe pereții cavităților unor roci și filoane. 2. Cristale din oxalat de calciu formate în unele țesuturi vegetale. – Din fr. druse.
drúză (geodă) s. f., g.-d. art. drúzei; pl. drúze
drúză (mineral) s. f., g.-d. art. drúzei; pl. drúze
DRÚZĂ s.f. Geodă (1). [< fr. druse].
DRÚZĂ s. f. geodă (1). (< fr. druse)
druză, (engl.= druse) asociere de cristale bine dezvoltate pe pereții unor cavități; cristalele din d. au dimensiuni mari, se termină cu fețe cristalografice și au altă compoziție decât roca în care se găsesc. Cavitățile în care se formează o d. variază ca dimensiuni de la nivelul unor pori până la nivelul unor grote. V. și litofiză.

druză definitie

druză dex

Intrare: druză
druză substantiv feminin