Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru dravidian

dravidián, ~ă [At: MEHEDINȚI, G.F. 200 / P: ~di-an / Pl: ~ieni, ~iene / E: fr dravidien] 1 smf Persoană (de rasă intermediară între albi și negri) care locuiește în unele regiuni din India, Sri Lanka și Pakistan. 2 smf Persoană care este originară din India, Sri Lanka și Pakistan. 3-4 a Care aparține dravidienilor (1-2). 5-6 a Privitor la dravidieni (1-2). 7-8 a Caracteristic dravidienilor (1-2). 9 sf Limba dravidiană.
DRAVIDIÁN, -Ă, dravidieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte dintr-o populație cu caractere intermediare între negroizi și albi și care locuiește în unele regiuni din India, Sri Lanka și Pakistan sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține dravidienilor (1), privitor la dravidieni. ♦ (Substantivat, f.) Limba vorbită de dravidieni (1). [Pr.: -di-an] – Din fr. dravidien.
DRAVIDIÁN, -Ă, dravidieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană (de rasă intermediară între negri și albi) care locuiește în unele regiuni din India, Sri Lanka și Pakistan sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține dravidienilor(l), privitor la dravidieni. [Pr.: -di-an] – Din fr. dravidien.
dravidián (-di-an) adj. m., s. m., pl. dravidiéni (-di-eni); adj. f., s. f. dravidiánă, pl. dravidiéne
*dravidiánă (limbă) (-di-a-) s. f., g.-d. art. dravidiénei
dravidián s. m., adj. m. (sil. -di-an), pl. dravidiéni (sil. -di-eni); f. sg. dravidiánă, g.-d. art. dravidiénei, pl. dravidiéne
DRAVIDIÁN, -Ă I. s. m. f. individ dintr-un grup de populații negre din sudul Indiei. ♦ limbi ĕne = familie de limbi vorbite în sudul Indiei și în nordul Ceylonului. (< fr. dravidien)
DRAVIDIÁN ~ánă (~éni, ~éne) m. și f. Persoană de rasă intermediară (între negri și albi) care trăiește în unele regiuni din India, Sri Lanka și Pakistan. [Sil. -di-an] /<fr. dravidien
DRAVIDIÁN, -Ă adj. (< fr. dravidien): în sintagma limbă dravidiană (v.).

Dravidian dex online | sinonim

Dravidian definitie

Intrare: dravidian (s.m.)
dravidian substantiv masculin
  • silabisire: -di-an
Intrare: dravidian (adj.)
dravidian adjectiv
  • silabisire: -di-an