Dicționare ale limbii române

13 definiții pentru documentar

documentár, ~ă [At: IORGA, L. II, 553 / Pl: ~i, ~e / E: fr documentaire] 1 a Care are caracter sau valoare de document (1-5) Si: (asr) documental. 2 Care se bazează pe documente (1-5). 3-4 sn, a (Film) care prezintă fapte autentice, cu valoare de document (1-5).
DOCUMENTÁR, -Ă, documentari, -e, adj., s. n. 1. Adj. Cu caracter sau valoare de document. 2. Adj., s. n. (Film sau scriere) care prezintă fapte absolut autentice. – Din fr. documentaire.
DOCUMENTÁR, -Ă, documentari, -e, adj., s. n. 1. Adj. Cu caracter sau valoare de document. 2. Adj., s. n. (Film sau scriere) care prezintă fapte absolut autentice. – Din fr. documentaire.
DOCUMENTÁR, -Ă, documentari, -e, adj. Cu caracter sau valoare de document, care are drept scop să prezinte fapte sau date informative dintr-un domeniu de activitate (știință, artă etc.). Material documentar. ♦ (Substantivat, n.) Film sau operă scrisă bazată pe documente, care prezintă fapte reale, din viață. Volumul e un documentar de o semnificație adîncă, o lucrare care aduce unul din cele mai zdrobitoare argumente în rechizitoriul unui regim de exploatare și rușine. CONTEMPORANUL, S. II, 1948, nr. 113, 5/1.
documentár1 adj. m., pl. documentári; f. documentáră, pl. documentáre
documentár2 s. n., pl. documentáre
documentár adj. m., pl. documentári; f. sg. documentáră, pl. documentáre
documentár s. n., pl. documentáre
DOCUMENTÁR, -Ă adj. Bazat pe documente; care servește la documentare. // s.n. Film, scriere care înfățișează fapte reale, cu valoare de document, de documentație. [Cf. fr. documentaire].
DOCUMENTÁR, -Ă I. adj. care servește la documentare; cu valoare de document. II. s. n. film, scriere care înfățișează fapte reale. (< fr. documentaire)
DOCUMENTÁR1 ~ă (~i, ~e) 1) Care are caracter de document; care este bazat pe documente. 2) Care servește la informarea precisă într-un document. Date ~e. /<fr. documentaire
DOCUMENTÁR2 ~e n. 1) Film care prezintă fapte autentice. 2) Scriere în care se relatează sau se înregistrează evenimente din actualitate. /<fr. documentaire
* documentár, -ă adj. (d. document, fr. ducumentaire). Care are caracteru unuĭ document. Care se bazează pe documente.

documentar definitie

documentar dex

Intrare: documentar
documentar adjectiv substantiv neutru