Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru documentar

documentár, ~ă [At: IORGA, L. II, 553 / Pl: ~i, ~e / E: fr documentaire] 1 a Care are caracter sau valoare de document (1-5) Si: (asr) documental. 2 Care se bazează pe documente (1-5). 3-4 sn, a (Film) care prezintă fapte autentice, cu valoare de document (1-5).
DOCUMENT├üR, -─é, documentari, -e, adj., s. n. 1. Adj. Cu caracter sau valoare de document. 2. Adj., s. n. (Film sau scriere) care prezint─â fapte absolut autentice. ÔÇô Din fr. documentaire.
DOCUMENT├üR, -─é, documentari, -e, adj., s. n. 1. Adj. Cu caracter sau valoare de document. 2. Adj., s. n. (Film sau scriere) care prezint─â fapte absolut autentice. ÔÇô Din fr. documentaire.
DOCUMENT├üR, -─é, documentari, -e, adj. Cu caracter sau valoare de document, care are drept scop s─â prezinte fapte sau date informative dintr-un domeniu de activitate (╚Ötiin╚Ť─â, art─â etc.). Material documentar. ÔÖŽ (Substantivat, n.) Film sau oper─â scris─â bazat─â pe documente, care prezint─â fapte reale, din via╚Ť─â. Volumul e un documentar de o semnifica╚Ťie ad├«nc─â, o lucrare care aduce unul din cele mai zdrobitoare argumente ├«n rechizitoriul unui regim de exploatare ╚Öi ru╚Öine. CONTEMPORANUL, S. II, 1948, nr. 113, 5/1.
documentár1 adj. m., pl. documentári; f. documentáră, pl. documentáre
documentár2 s. n., pl. documentáre
documentár adj. m., pl. documentári; f. sg. documentáră, pl. documentáre
documentár s. n., pl. documentáre
DOCUMENT├üR, -─é adj. Bazat pe documente; care serve╚Öte la documentare. // s.n. Film, scriere care ├«nf─â╚Ťi╚Öeaz─â fapte reale, cu valoare de document, de documenta╚Ťie. [Cf. fr. documentaire].
DOCUMENT├üR, -─é I. adj. care serve╚Öte la documentare; cu valoare de document. II. s. n. film, scriere care ├«nf─â╚Ťi╚Öeaz─â fapte reale. (< fr. documentaire)
DOCUMENTÁR1 ~ă (~i, ~e) 1) Care are caracter de document; care este bazat pe documente. 2) Care servește la informarea precisă într-un document. Date ~e. /<fr. documentaire
DOCUMENTÁR2 ~e n. 1) Film care prezintă fapte autentice. 2) Scriere în care se relatează sau se înregistrează evenimente din actualitate. /<fr. documentaire
* document├ír, -─â adj. (d. document, fr. ducumentaire). Care are caracteru unu─ş document. Care se bazeaz─â pe documente.

Documentar dex online | sinonim

Documentar definitie

Intrare: documentar
documentar adjectiv substantiv neutru