Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru documentație

documentație sf [At: LM / V: (înv) ~iune / Pl: ~ii / E: fr documentation] 1-4 Documentare (1-4).
DOCUMENTÁȚIE, documentații, s. f. Totalitatea mijloacelor de informare referitoare la o problemă sau la un domeniu de activitate; documentare. – Din fr. documentation. Cf. rus. dokumentațiia.
DOCUMENTÁȚIE, documentații, s. f. Totalitatea mijloacelor de informare relative la o problemă sau la un domeniu de activitate; documentare. – Din fr. documentation. Cf. rus. dokumentațiia.
DOCUMENTÁȚIE, documentații, s. f. Totalitatea mijloacelor de informare relative la o problemă anumită sau la un domeniu de activitate. Pentru însușirea științei și tehnicei sovietice, stau la dispoziția oamenilor de știință, a inginerilor și tehnicienilor, a muncitorilor, documentația și literatura de specialitate sovietică. CONTEMPORANUL, S. II, 1953, nr. 368, 1/6.
documentáție (-ți-e) s. f., art. documentáția (-ți-a), g.-d. art. documentáției; pl. documentáții, art. documentáțiile (-ți-i-)
documentáție s. f. (sil. -ți-e), art. documentáția (sil. -ți-a), g.-d. art. documentáției; pl. documentáții, art. documentáțiile (sil. -ți-i-)
DOCUMENTÁȚIE s. v. documentare.
DOCUMENTÁȚIE s.f. Totalitatea informațiilor, a documentelor cu privire la o anumită problemă sau la un anumit domeniu de activitate. [Gen. -iei, var. documentațiune s.f. / cf. fr. documentation].
DOCUMENTÁȚIE s. f. totalitatea informațiilor, a documentelor cu privire la o anumită problemă sau la un anumit domeniu de activitate. (< fr. documentation)
DOCUMENTÁȚIE ~i f. Ansamblu de documente referitoare la o problemă sau la un domeniu de activitate. [Art. documentația; G.-D. documentației; Sil. -ți-e] /<fr. documentation
DOCUMENTAȚIE s. documentare, informare, informație. (Muncă de ~.)

documentație definitie

documentație dex

Intrare: documentație
documentație substantiv feminin
  • silabisire: -ți-e