Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru documenta╚Ťie

documenta╚Ťie sf [At: LM / V: (├«nv) ~iune / Pl: ~ii / E: fr documentation] 1-4 Documentare (1-4).
DOCUMENT├ü╚ÜIE, documenta╚Ťii, s. f. Totalitatea mijloacelor de informare referitoare la o problem─â sau la un domeniu de activitate; documentare. ÔÇô Din fr. documentation. Cf. rus. dokumenta╚Ťiia.
DOCUMENT├ü╚ÜIE, documenta╚Ťii, s. f. Totalitatea mijloacelor de informare relative la o problem─â sau la un domeniu de activitate; documentare. ÔÇô Din fr. documentation. Cf. rus. dokumenta╚Ťiia.
DOCUMENT├ü╚ÜIE, documenta╚Ťii, s. f. Totalitatea mijloacelor de informare relative la o problem─â anumit─â sau la un domeniu de activitate. Pentru ├«nsu╚Öirea ╚Ötiin╚Ťei ╚Öi tehnicei sovietice, stau la dispozi╚Ťia oamenilor de ╚Ötiin╚Ť─â, a inginerilor ╚Öi tehnicienilor, a muncitorilor, documenta╚Ťia ╚Öi literatura de specialitate sovietic─â. CONTEMPORANUL, S. II, 1953, nr. 368, 1/6.
document├í╚Ťie (-╚Ťi-e) s. f., art. document├í╚Ťia (-╚Ťi-a), g.-d. art. document├í╚Ťiei; pl. document├í╚Ťii, art. document├í╚Ťiile (-╚Ťi-i-)
document├í╚Ťie s. f. (sil. -╚Ťi-e), art. document├í╚Ťia (sil. -╚Ťi-a), g.-d. art. document├í╚Ťiei; pl. document├í╚Ťii, art. document├í╚Ťiile (sil. -╚Ťi-i-)
DOCUMENTÁȚIE s. v. documentare.
DOCUMENT├ü╚ÜIE s.f. Totalitatea informa╚Ťiilor, a documentelor cu privire la o anumit─â problem─â sau la un anumit domeniu de activitate. [Gen. -iei, var. documenta╚Ťiune s.f. / cf. fr. documentation].
DOCUMENT├ü╚ÜIE s. f. totalitatea informa╚Ťiilor, a documentelor cu privire la o anumit─â problem─â sau la un anumit domeniu de activitate. (< fr. documentation)
DOCUMENT├ü╚ÜIE ~i f. Ansamblu de documente referitoare la o problem─â sau la un domeniu de activitate. [Art. documenta╚Ťia; G.-D. documenta╚Ťiei; Sil. -╚Ťi-e] /<fr. documentation
DOCUMENTA╚ÜIE s. documentare, informare, informa╚Ťie. (Munc─â de ~.)

Documenta╚Ťie dex online | sinonim

Documenta╚Ťie definitie

Intrare: documenta╚Ťie
documenta╚Ťie substantiv feminin
  • silabisire: -╚Ťi-e