Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru disten

dist├ęn sns [At: CANTUNIARI, L. M. 92 / E: fr disth├Ęne] Silicat de aluminiu, de culoare g─âlbuie sau alb─âstruie ╚Öi cu luciu sidefiu.
DIST├ëN s. n. Silicat natural de aluminiu, de culoare alb─âstruie sau g─âlbuie ╚Öi cu luciu sidefiu, utilizat ca piatr─â semipre╚Ťioas─â. ÔÇô Din fr. disth├Ęne.
DIST├ëN s. n. Silicat natural de aluminiu, de culoare alb─âstruie sau g─âlbuie ╚Öi cu luciu sidefiu. ÔÇô Din fr. disth├Ęne.
dist├ęn s. n.
dist├ęn s. n.
DISTÉN s. (MIN.) cianit. (~ este un silicat natural de aluminiu.)
DIST├ëN s. n. silicat natural de aluminiu, ├«n rocile metamorfice; cianit. (< fr. disth├Ęne)
DIST├ëN n. Mineral (silicat natural de aluminiu) transparent, cu luciu de sidef, folosit ├«n industria ceramicii. /<fr. disth├ęne
DISTEN s. (MIN.) cianit. (~ este un silicat natural de aluminiu.)
DIST├ëN (< fr. {i}; {s} gr. sthenos ÔÇ×for╚Ť─âÔÇŁ) s. n. Silicat natural de aluminiu, de culoare albastr─â, verde sau galben─â, transparent p├ón─â la translucid, cu luciu sticlos sau sidefos. Se formeaz─â ├«n ╚Öisturi cristaline rezultate din metamorfozarea rocilor bogate ├«n alumin─â, la mari ad├óncimi ├«n scoar╚Ťa P─âm├óntului. Utilizat ca piatr─â semipre╚Ťioas─â, ├«n ind. ceramicii, la fabricarea unor produse refractare de calitate superioar─â. Sin. cianit.

Disten dex online | sinonim

Disten definitie

Intrare: disten
disten substantiv neutru