Dicționare ale limbii române

2 intrări

8 definiții pentru display

displáy sni [At: DEX / P: ~pléi / E: eg display] (Inf; Elt) 1 Dispozitiv de vizualizare folosit ca periferic la calculatoare. 2 Afișaj optoelectronic care conține un grup de cifre, folosit la instrumentele de măsură. 3 Literă tipografică aldină cursivă.
DISPLAY, display-uri, s. n. (Inform., Electron.) 1. Dispozitiv de vizualizare folosit ca periferic la calculatoare. 2. Afișaj optoelectronic care conține un grup de cifre, folosit la instrumentele de măsură. 3. Caracter tipografic sau literă tipografică aldină cursivă. [Pr.: -pléĭ] – Din engl. display.
DISPLAY, displayuri, s. n. (Inform., electron.) 1. Dispozitiv de vizualizare folosit ca periferic la calculatoare. 2. Afișaj optoelectronic care conține un grup de cifre, folosit la instrumentele de măsură. 3. Caracter tipografic sau literă tipografică aldină cursivă. [Pr.: -pléi] – Din engl. display.
*display (angl.) [pron. displéĭ] s. n., art. display-ul; pl. display-uri
DISPLÁY s. v. terminal.
DISPLAY [DÍS-PLEI] s. n. 1. terminal de ieșire al unui ordinator cu ajutorul căruia se pot vizualiza operațiile. 2. afișaj optoelectronic conținând un grup de cifre, la instrumentele de măsură. 3. caracter tipografic aldin cursiv. (< engl. display)
DISPLAY [pr.: displéi] ~uri n. 1) Dispozitiv prin care informația este prezentată necodificat; dispozitiv de vizualizare al calculatorului. 2) Caracter tipografic sau litera aldina cursivă. /Cuv. engl.
display s. n. (tehn.) ◊ „Ieri, pentru prima dată am jucat șah la teleimprimator, împotriva unei mașini [...] electronice de calcul «Varian-72». De dimensiunea unui dulap mediu, având alături un teleimprimator terminal [...] avea deasupra sa un display – un fel de ecran TV care înfățișa tabla de joc.” R.l. 27 VIII 75 p. 5. ◊ „Compania Philips a realizat o mașină de scris electronică «W.P. 5001» care oferă o serie de avantaje în raport cu mașinile obișnuite. Textul dactilografiat apare pe display – un ecran asemănător celui de televizor.” R.l. 30 XI 77 p. 6. ◊ „La New York există deja un display electronic care aduce permanent la zi cuantumul uriașei datorii publice a Americii, de ordinul trilioanelor de dolari.” Ad. 22 XI 93 p. 8; v. și bancă (de informații), fotozaț [pron. displéi] (din engl. display; TDE; DEX-S)

display definitie

display dex

Intrare: display
display
Intrare: display (-)
display - substantiv neutru
  • pronunție: displéi