Dicționare ale limbii române

5 definiții pentru digestor

digestór sn [At: STAMATI, F. 104/7 / Pl: ~oare / E: fr digesteur] 1 Dispozitiv format dintr-un vas cilindric de metal închis ermetic cu un cauciuc, cu ajutorul căruia se demonstra forța elastică a vaporilor de apă Si: oala lui Papin, (îvr) marmita lui Papin. 2 Recipient de formă cilindro-conică, asemănător cu o autoclavă verticală, folosit pentru apărarea în apă sau în vapori a fructelor și a legumelor destinate preparării conservelor. 3 Rezervor în care fermentează nămolul provenit din decantarea apelor de canalizare. 4 Aparat care servește la extragerea părților solubile din unele substanțe sub acțiunea căldurii.
digestór s. n., pl. digestoáre
digestór s. n., pl. digestoáre
DIGESTÓR s.n. Aparat servind la extragerea părților solubile din unele substanțe sub acțiunea căldurii. ♦ Recipient în care se opăresc fructele și legumele pentru conserve. [< fr. digesteur].
DIGESTÓR s. n. 1. aparat pentru separarea particulelor solubile din unele substanțe sub acțiunea căldurii. 2. recipient în care se opăresc fructele și legumele pentru conserve. (< fr. digesteur)

Digestor dex online | sinonim

Digestor definitie

Intrare: digestor
digestor substantiv neutru