Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

14 defini╚Ťii pentru diferi

difer├ş vi [At: HELIADE, O. II, 42 / V: (├«nv) ~r├í, (├«rg) def~ / Pzi: dif├ęr, ~r├ęsc, 3 (├«nv) ~re, 6 (├«nv) ~resc / E: fr diff├ęrer, lat diferre] A nu (mai) fi la fel (cu cineva sau ceva) Si: a se deosebi, a se diferen╚Ťia (2).
DIFER├Ź, dif├ęr, vb. IV. Intranz. A se diferen╚Ťia (de altcineva sau de altceva); a se deosebi. ÔÇô Din fr. diff├ęrer, lat. differre.
DIFER├Ź, dif├ęr, vb. IV. Intranz. A fi deosebit (de altcineva sau de altceva); a se deosebi. ÔÇô Din fr. diff├ęrer, lat. differre.
DIFER├Ź, pers. 3 dif├ęr─â, vb. IV. Intranz. A nu fi la fel, a se deosebi. ├Än vremurile vechi, socotirea timpului diferea mult de la un popor la altul. IST. R.P.R. 7. Roadele date de institu╚Ťiuni identice, ├«n condi╚Ťiuni diferite, trebuie s─â difere. GHEREA, ST. CR. I 328.
difer├ş (a ~) (a se deosebi) vb., ind. prez. 3 dif├ęr─â, imperf. 3 sg. difere├í; conj. prez. 3 s─â dif├ęre
difer├ş (a se deosebi) vb., ind. prez. 1 sg. dif├ęr, 3 sg. ╚Öi pl. dif├ęr─â, imperf. 3 sg. difere├í; conj. prez. 3 sg. ╚Öi pl. dif├ęre
DIFER├Ź vb. a se deosebi, a se diferen╚Ťia, a varia, (├«nv.) a (se) feluri. (Obiceiurile ~ de la un popor la altul.)
A diferi Ôëá a (se) asem─âna
DIFER├Ź vb. IV. intr. A se deosebi. [P.i. 3 -r─â. / < fr. diff├ęrer, it. differire, cf. lat. differre].
DIFER├Ź vb. intr. a se deosebi. (< fr. diff├ęrer, lat. differre)
A DIFER├Ź dif├ęr─â intranz. A se impune prin tr─âs─âturi distincte; a se manifesta ├«n mod deosebit; a se remarca; a se reliefa; a se diferen╚Ťia; a se deosebi. /<fr. diff├ęrer, lat. differre
difer├Č v. 1. a fi diferit, a se deosebi: c├óinele difer─â pu╚Ťin de lup; 2. a fi de alt─â p─ârere.
* dif├ęr, a -├ş v. intr. (fr. diff├ęrer, d. lat. dif-fero, di-l├ítum, compus ca ╚Öi s├║f-fero, sufer. ÔÇô El difer─â, e─ş difer─â; s─â difere. V. dilat). M─â deosebesc, ├«s diferit: c├«nele difer─â pu╚Ťin de lup, no─ş diferim mult ├«n p─ârer─ş.
DIFERI vb. a se deosebi, a se diferen╚Ťia, a varia, (├«nv.) a se feluri. (Obiceiurile ~ de la un popor la altul.)

Diferi dex online | sinonim

Diferi definitie

Intrare: diferi
diferi verb grupa a IV-a conjugarea a IV-a