Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru diapozitiv

diapozit├şv sn [At: L. ROM. 1953, nr. 2, 99 / P: di-a~ / Pl: ~e / E: fr diapositive] Imagine fotografic─â pozitiv─â, realizat─â pe un film sau o plac─â transparent─â, care apoi este proiectat─â pe un ecran cu ajutorul diascopului.
DIAPOZIT├ŹV, diapozitive, s. n. Imagine fotografic─â pozitiv─â realizat─â pe un film sau pe o plac─â transparent─â, care se utilizeaz─â ├«n proiec╚Ťii. [Pr.: di-a-] ÔÇô Din fr. diapositive.
DIAPOZIT├ŹV, diapozitive, s. n. Imagine fotografic─â pozitiv─â realizat─â pe un film sau pe o plac─â transparent─â, care este apoi proiectat─â pe un ecran, cu ajutorul diascopului. [Pr.: di-a-] ÔÇô Din fr. diapositive.
DIAPOZIT├ŹV, diapozitive, s. n. Copie fotografic─â pozitiv─â f─âcut─â pe un material transparent (├«n special pe sticl─â) ╚Öi servind la proiectarea imaginilor, cu ajutorul aparatului de proiec╚Ťie. ÔÇô Pronun╚Ťat: di-a-.
diapozit├şv (di-a-) s. n., pl. diapozit├şve
diapozit├şv s. n. (sil. di-a-), pl. diapozit├şve
DIAPOZIT├ŹV s.n. Copie fotografic─â pozitiv─â f─âcut─â pe sticl─â sau pe alt material transparent ╚Öi servind la proiectarea imaginilor cu ajutorul diascopului. [< fr. diapositive].
DIAPOZIT├ŹV s. n. imagine fotogenic─â ├«nregistrat─â pe pelicul─â reversibil─â, colorat─â sau alb-negru, ├«ntr-o ram─â, care poate fi observat─â prin proiectare pe un ecran sau prin privire direct─â ├«ntr-o vizionez─â. (< fr. diapositive)
DIAPOZIT├ŹV ~e n. Imagine fotografic─â pozitiv─â f─âcut─â pe pelicul─â sau pe o plac─â fotografic─â transparent─â, care poate fi proiectat─â pe ecran. [Sil. di-a-] /<fr. diapositive

Diapozitiv dex online | sinonim

Diapozitiv definitie

Intrare: diapozitiv
diapozitiv substantiv neutru
  • silabisire: di-a-