Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru dezincrustant

dezincrustánt, ~ă [At: LTR2 / Pl: ~nți, ~e / E: fr désincrustant, cf dezincrusta] 1 smn Substanță chimică folosită în industrie la eliminarea depunerilor de săruri sau la împiedicarea formării acestora în instalațiile termice și de spălare, în căldările cu aburi etc. ori la îndepărtarea incrustațiilor aflate în materia primă fibroasă. 2-4 a Care dezincrustează (1-3).
DEZINCRUSTÁNT, dezincrustante, s. n. Substanță folosită pentru a împiedica depunerile de piatră în cazanele de abur, în instalațiile termice etc., sau pentru a dezincrusta un astfel de cazan, o instalație etc. – Din fr. désinscrustant.
DEZINCRUSTÁNT, dezincrustante, s. n. Substanță folosită pentru a împiedica depunerile de piatră în căldările de aburi, în instalațiile termice etc., sau pentru a dezincrusta o astfel de căldare, instalație etc. – Din fr. désinscrustant.
DEZINCRUSTÁNT, dezincrustante, s. n. Substanță folosită pentru a împiedica depunerile de piatră în căldările de abur sau pentru a dezincrusta o astfel de căldare.
!dezincrustánt (de-zin-/dez-in-) s. n., pl. dezincrustánte
dezincrustánt s. n. (sil. mf. dez-), pl. dezincrustánte
DEZINCRUSTÁNT, -Ă adj., s.m. (Substanță) care se folosește pentru a împiedica depunerile de piatră în căldările de abur sau pentru a dezincrusta o astfel de căldare. [< fr. désincrustant].
DEZINCRUSTÁNT s. n. substanță care se folosește la dezincrustare. (< fr. désincrustant)
DEZINCRUSTÁNT ~e n. Substanță care are proprietatea de a dezincrusta sau de a împiedica încrustarea pietrei pe pereții instalațiilor termice. /<fr. désincrustant

dezincrustant definitie

dezincrustant dex

Intrare: dezincrustant
dezincrustant substantiv neutru
  • silabisire: dez-