Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru dezincrustant

dezincrust├ínt, ~─â [At: LTR2 / Pl: ~n╚Ťi, ~e / E: fr d├ęsincrustant, cf dezincrusta] 1 smn Substan╚Ť─â chimic─â folosit─â ├«n industrie la eliminarea depunerilor de s─âruri sau la ├«mpiedicarea form─ârii acestora ├«n instala╚Ťiile termice ╚Öi de sp─âlare, ├«n c─âld─ârile cu aburi etc. ori la ├«ndep─ârtarea incrusta╚Ťiilor aflate ├«n materia prim─â fibroas─â. 2-4 a Care dezincrusteaz─â (1-3).
DEZINCRUST├üNT, dezincrustante, s. n. Substan╚Ť─â folosit─â pentru a ├«mpiedica depunerile de piatr─â ├«n cazanele de abur, ├«n instala╚Ťiile termice etc., sau pentru a dezincrusta un astfel de cazan, o instala╚Ťie etc. ÔÇô Din fr. d├ęsinscrustant.
DEZINCRUST├üNT, dezincrustante, s. n. Substan╚Ť─â folosit─â pentru a ├«mpiedica depunerile de piatr─â ├«n c─âld─ârile de aburi, ├«n instala╚Ťiile termice etc., sau pentru a dezincrusta o astfel de c─âldare, instala╚Ťie etc. ÔÇô Din fr. d├ęsinscrustant.
DEZINCRUST├üNT, dezincrustante, s. n. Substan╚Ť─â folosit─â pentru a ├«mpiedica depunerile de piatr─â ├«n c─âld─ârile de abur sau pentru a dezincrusta o astfel de c─âldare.
!dezincrustánt (de-zin-/dez-in-) s. n., pl. dezincrustánte
dezincrustánt s. n. (sil. mf. dez-), pl. dezincrustánte
DEZINCRUST├üNT, -─é adj., s.m. (Substan╚Ť─â) care se folose╚Öte pentru a ├«mpiedica depunerile de piatr─â ├«n c─âld─ârile de abur sau pentru a dezincrusta o astfel de c─âldare. [< fr. d├ęsincrustant].
DEZINCRUST├üNT s. n. substan╚Ť─â care se folose╚Öte la dezincrustare. (< fr. d├ęsincrustant)
DEZINCRUST├üNT ~e n. Substan╚Ť─â care are proprietatea de a dezincrusta sau de a ├«mpiedica ├«ncrustarea pietrei pe pere╚Ťii instala╚Ťiilor termice. /<fr. d├ęsincrustant

Dezincrustant dex online | sinonim

Dezincrustant definitie

Intrare: dezincrustant
dezincrustant substantiv neutru
  • silabisire: dez-