Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru dezincrusta

dezincrusta vt [At: DN2 / Pzi: ~téz / E: fr désincruster] 1-2 (C.i. instalații termice și de spălare, căldări cu aburi etc.) A curăța de depunerile de săruri (sau a împiedica formarea acestora) cu ajutorul dezincrustanților (1). 3 (C.i. materia primă fibroasă) A supune procesului de îndepărtare a incrustațiilor care însoțesc celuloza, cu ajutorul unor paste fibroase.
DEZINCRUSTÁ, dezincrustez, vb. I. Tranz. A curăța de depunerile de piatră un cazan de aburi, o instalație termică etc. – Din fr. désincruster.
DEZINCRUSTÁ, dezincrustez, vb. I. Tranz. A curăța de depunerile de piatră o căldare de aburi, o instalație termică etc. – Din fr. désincruster.
DEZINCRUSTÁ, dezincrustez, vb. I. Tranz. A curăța o căldare de abur sau o mașină termică de depunerile de piatră.
!dezincrustá (a ~) (de-zin-/dez-in-) vb., ind. prez. 3 dezincrusteáză
dezincrustá vb. (sil. mf. dez-), ind. prez. 1 sg. dezincrustéz, 3 sg. și pl. dezincrusteáză
DEZINCRUSTÁ vb. I. tr. 1. A curăța depunerile de piatră de pe o căldare de abur sau de pe o mașină termică. 2. A îndepărta unele substanțe care însoțesc celuloza în materia primă fibroasă din care se fabrică hârtia. [< fr. désincruster].
DEZINCRUSTÁ vb. tr. 1. a înlătura crusta din instalațiile de răcire ale motoarelor cu ardere internă, din cazanele cu abur, turbine etc. 2. a îndepărta unele substanțe care însoțesc celuloza în materia primă fibroasă din care se fabrică hârtia. (< fr. désincruster)
A DEZINCRUSTÁ ~éz tranz. (instalații termice) A curăța, înlăturând crusta de pe pereți. /<fr. désincruster

dezincrusta definitie

dezincrusta dex

Intrare: dezincrusta
dezincrusta verb grupa I conjugarea a II-a
  • silabisire: dez-