Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru dezincrusta

dezincrusta vt [At: DN2 / Pzi: ~t├ęz / E: fr d├ęsincruster] 1-2 (C.i. instala╚Ťii termice ╚Öi de sp─âlare, c─âld─âri cu aburi etc.) A cur─â╚Ťa de depunerile de s─âruri (sau a ├«mpiedica formarea acestora) cu ajutorul dezincrustan╚Ťilor (1). 3 (C.i. materia prim─â fibroas─â) A supune procesului de ├«ndep─ârtare a incrusta╚Ťiilor care ├«nso╚Ťesc celuloza, cu ajutorul unor paste fibroase.
DEZINCRUST├ü, dezincrustez, vb. I. Tranz. A cur─â╚Ťa de depunerile de piatr─â un cazan de aburi, o instala╚Ťie termic─â etc. ÔÇô Din fr. d├ęsincruster.
DEZINCRUST├ü, dezincrustez, vb. I. Tranz. A cur─â╚Ťa de depunerile de piatr─â o c─âldare de aburi, o instala╚Ťie termic─â etc. ÔÇô Din fr. d├ęsincruster.
DEZINCRUST├ü, dezincrustez, vb. I. Tranz. A cur─â╚Ťa o c─âldare de abur sau o ma╚Öin─â termic─â de depunerile de piatr─â.
!dezincrustá (a ~) (de-zin-/dez-in-) vb., ind. prez. 3 dezincrusteáză
dezincrust├í vb. (sil. mf. dez-), ind. prez. 1 sg. dezincrust├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. dezincruste├íz─â
DEZINCRUST├ü vb. I. tr. 1. A cur─â╚Ťa depunerile de piatr─â de pe o c─âldare de abur sau de pe o ma╚Öin─â termic─â. 2. A ├«ndep─ârta unele substan╚Ťe care ├«nso╚Ťesc celuloza ├«n materia prim─â fibroas─â din care se fabric─â h├órtia. [< fr. d├ęsincruster].
DEZINCRUST├ü vb. tr. 1. a ├«nl─âtura crusta din instala╚Ťiile de r─âcire ale motoarelor cu ardere intern─â, din cazanele cu abur, turbine etc. 2. a ├«ndep─ârta unele substan╚Ťe care ├«nso╚Ťesc celuloza ├«n materia prim─â fibroas─â din care se fabric─â h├órtia. (< fr. d├ęsincruster)
A DEZINCRUST├ü ~├ęz tranz. (instala╚Ťii termice) A cur─â╚Ťa, ├«nl─âtur├ónd crusta de pe pere╚Ťi. /<fr. d├ęsincruster

Dezincrusta dex online | sinonim

Dezincrusta definitie

Intrare: dezincrusta
dezincrusta verb grupa I conjugarea a II-a
  • silabisire: dez-