Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

11 defini╚Ťii pentru dezambalare

dezambal├í [At: ORBONA╚ś, MEC. 127 / S ╚Öi: (├«nv) desa~ / Pzi: ~l├ęz / E: dez- + ambala] 1 vt (C.i. m─ârfuri) A scoate din ambalaj. 2 vt (C.i. motoare) A face s─â revin─â la viteza normal─â. 3 vr (Fig) A se elibera de griji. 4 vr (Fig) A se retrage dintr-o ac╚Ťiune.
dezambal├íre sf [At: DEX / Pl: ~lß║»ri / E: dezambala] 1 Scoatere din ambalaj. 2 Revenire a unui motor la viteza normal─â. 3 (Fig) Eliberare de griji. 4 (Fig) Retragere dintr-o ac╚Ťiune.
DEZAMBAL├ü, dezambalez, vb. I. Tranz. 1. A scoate ambalajul. 2. A face ca un motor ambalat s─â revin─â la viteza nominal─â. ÔÖŽ Refl. Fig. A se elibera de griji; a se retrage dintr-o ac╚Ťiune, a renun╚Ťa la ceva. ÔÇô Din fr. d├ęsemballer.[1]
DEZAMBAL├üRE, dezambal─âri, s. f. Ac╚Ťiunea de a (se) dezambala. ÔÇô V. dezambala.
DEZAMBAL├ü, dezambalez, vb. I. Tranz. 1. A scoate din ambalaj. 2. A face ca un motor ambalat s─â revin─â la viteza nominal─â. ÔÖŽ Refl. Fig. A se elibera de griji; a se retrage dintr-o ac╚Ťiune, a renun╚Ťa la ceva. ÔÇô Din fr. d├ęsemballer.
DEZAMBAL├üRE, dezambal─âri, s. f. Ac╚Ťiunea de a (se) dezambala. ÔÇô V. dezambala.
*dezambalá (a ~) (de-zam-/dez-am-) vb., ind. prez. 3 dezambaleáză
dezambal├í vb. Ôćĺ ambala
DEZAMBAL├ü vb. I. tr. A diminua sau suprima ambalajul; (fig.) a se potoli, a se lini╚Öti. [< fr. d├ęsemballer].
DEZAMBAL├ü vb. 1. tr. 1. a scoate din ambalaj. 2. a face ca un motor ambalat s─â revin─â la tura╚Ťia normal─â. II. refl. (fig.) a se elibera de griji, a se retrage dintr-o ac╚Ťiune. (< fr. d├ęsemballer)
A DEZAMBAL├ü ~├ęz tranz. 1) (obiecte, produse ambalate) A scoate dintr-un ambalaj. 2) (motoare ambalate) A face s─â revin─â la viteza nominal─â. /<fr. d├ęsemballer

Dezambalare dex online | sinonim

Dezambalare definitie

Intrare: dezambala
dezambala verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: dezambalare
dezambalare substantiv feminin