Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru dermatită

dermatítă sf [At: ENC. VET. 70 / Pl: ~te / E: fr dermatite] 1 Boală de piele periodică, la cabaline, ce se manifestă sub formă de răni care apar vara, se închid iarna și reapar, în același loc, la revenirea căldurilor. 2 Inflamație a pielii. 3 (Lpl) Nume generic dat unei grupe de maladii inflamatorii ale pielii Si: dermită.
DERMATÍTĂ, dermatite, s. f. 1. Inflamație a pielii; (la pl.) nume generic dat unei grupe de maladii inflamatorii ale pielii; dermită. 2. Boală de piele periodică, la cabaline, ce se manifestă sub formă de răni care apar vara, se închid iarna și reapar, în același loc, la revenirea căldurii. – Din fr. dermatite.
DERMATÍTĂ, dermatite, s. f. 1. Inflamație a pielii; (la pl.) nume generic dat unei grupe de maladii inflamatorii ale pielii; dermită. 2. Boală de piele periodică, la cabaline, ce se manifestă sub formă de răni care apar vara, se închid iarna și reapar, în același loc, la revenirea căldurilor. – Din fr. dermatite.
DERMATÍTĂ, dermatite, s. f. 1. Inflamație a pielii; (la pl.) nume generic dat unei grupe de maladii inflamatorii ale pielii. 2. Boală de piele periodică la cabaline, manifestată sub formă de răni care apar vara, se închid iarna și reapar, în același loc, la revenirea căldurilor.
dermatítă (inflamație a pielii) s. f., g.-d. art. dermatítei; pl. dermatíte
dermatítă s. f., pl. dermatíte
DERMATÍTĂ s. dermită.
DERMATÍTĂ s.f. 1. Inflamație a pielii; nume generic dat unui grup de maladii inflamatorii ale pielii; dermită. 2. Boală de piele, periodică la cai, caracterizată prin răni care apar vara. [< fr. dermatite].
DERMATÍTĂ s. f. inflamație a pielii; dermită. (< fr. dermatite)
DERMATÍTĂ ~e f. 1) med. Inflamație a pielii, provocată de agenți externi. 2) Boală de piele la cai, manifestată prin apariția în timp de vară a unor răni. /<fr. dermatite
DERMATI s. (MED.) dermită.

dermatită definitie

dermatită dex

Intrare: dermatită
dermatită substantiv feminin