Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru derivor

derivór sn [At: DEX / Pl: ~oare / E: fr dériveur] (Mrn) 1 Placă de lemn sau de metal prinsă de chila unei ambarcații cu pânze în scopul împiedicării deplasării laterale a ambarcației și micșorării mișcării. 2 Pânză pentru vreme rea, pentru furtună.
DERIVÓR, derivoare, s. n. (Mar.) 1. Placă de lemn sau de metal prinsă de chila unei ambarcațiuni cu pânze cu scopul de a împiedica deplasarea laterală a ambarcațiunii. 2. Pânză pentru vreme rea, pentru furtună. – Din fr. dériveur.
DERIVÓR, derivoare, s. n. (Mar.) 1. Placă de lemn sau de metal prinsă de chila unei ambarcații cu pânze în scopul împiedicării deplasării laterale a ambarcației și micșorării mișcării. 2. Pânză pentru vreme rea, pentru furtună. – Din fr. dériveur.
derivór s. n., pl. derivoáre
derivór s. n., pl. derivoáre
DERIVÓR s.n. Pânză pentru vreme rea, pentru furtună. ♦ Placă de metal sau de lemn dispusă în planul diametral al ambarcațiilor cu vele, care mărește stabilitatea vasului. [< fr. dériveur].
DERIVÓR s. n. 1. velă pentru furtună. 2. placă de metal sau de lemn dispusă în planul diametral al ambarcațiilor cu vele pentru a micșora deriva (1). (< fr. dériveur)
DERIVÓR ~oáre n. Dispozitiv fixat sub chila unei ambarcații cu pânze pentru a nu-i permite deplasarea laterală. /<fr. dériveur

derivor definitie

derivor dex

Intrare: derivor
derivor substantiv neutru