Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru derivor

deriv├│r sn [At: DEX / Pl: ~oare / E: fr d├ęriveur] (Mrn) 1 Plac─â de lemn sau de metal prins─â de chila unei ambarca╚Ťii cu p├ónze ├«n scopul ├«mpiedic─ârii deplas─ârii laterale a ambarca╚Ťiei ╚Öi mic╚Öor─ârii mi╚Öc─ârii. 2 P├ónz─â pentru vreme rea, pentru furtun─â.
DERIV├ôR, derivoare, s. n. (Mar.) 1. Plac─â de lemn sau de metal prins─â de chila unei ambarca╚Ťiuni cu p├ónze cu scopul de a ├«mpiedica deplasarea lateral─â a ambarca╚Ťiunii. 2. P├ónz─â pentru vreme rea, pentru furtun─â. ÔÇô Din fr. d├ęriveur.
DERIV├ôR, derivoare, s. n. (Mar.) 1. Plac─â de lemn sau de metal prins─â de chila unei ambarca╚Ťii cu p├ónze ├«n scopul ├«mpiedic─ârii deplas─ârii laterale a ambarca╚Ťiei ╚Öi mic╚Öor─ârii mi╚Öc─ârii. 2. P├ónz─â pentru vreme rea, pentru furtun─â. ÔÇô Din fr. d├ęriveur.
derivór s. n., pl. derivoáre
derivór s. n., pl. derivoáre
DERIV├ôR s.n. P├ónz─â pentru vreme rea, pentru furtun─â. ÔÖŽ Plac─â de metal sau de lemn dispus─â ├«n planul diametral al ambarca╚Ťiilor cu vele, care m─âre╚Öte stabilitatea vasului. [< fr. d├ęriveur].
DERIV├ôR s. n. 1. vel─â pentru furtun─â. 2. plac─â de metal sau de lemn dispus─â ├«n planul diametral al ambarca╚Ťiilor cu vele pentru a mic╚Öora deriva (1). (< fr. d├ęriveur)
DERIV├ôR ~o├íre n. Dispozitiv fixat sub chila unei ambarca╚Ťii cu p├ónze pentru a nu-i permite deplasarea lateral─â. /<fr. d├ęriveur

Derivor dex online | sinonim

Derivor definitie

Intrare: derivor
derivor substantiv neutru