Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

11 defini╚Ťii pentru depunctat

depuncta vt [At: DEX2 / Pzi: ~t├ęz / E: de(s) + puncta] A reduce ├«n func╚Ťie de erori punctajul unui candidat sau concurent la o competi╚Ťie, la un examen.
depunctát1 sn [At: MDA ms / E: depuncta] Depunctare.
depunct├ít2, ~─â a [At: DEX2 / Pl: ~a╚Ťi, ~e / E: depuncta] C─âruia i s-a redus punctajul la o competi╚Ťie sau la un examen.
DEPUNCT├ü, depunctez, vb. I. Tranz. A reduce ├«n func╚Ťie de erori punctajul unui candidat sau concurent la o competi╚Ťie, la un examen. ÔÇô Pref. de- + puncta.
DEPUNCT├üT, -─é, depuncta╚Ťi, -te, adj. C─âruia i s-a redus punctajul la o competi╚Ťie sau la un examen. ÔÇô V. depuncta.
DEPUNCT├ü, depunctez, vb. I. Tranz. A reduce ├«n func╚Ťie de erori punctajul unui candidat sau concurent la o competi╚Ťie, la un examen. ÔÇô Des1- + puncta.
DEPUNCT├üT, -─é, depuncta╚Ťi, -te, adj. C─âruia i s-a redus punctajul la o competi╚Ťie sau la un examen. ÔÇô V. depuncta.
*depunctá (a ~) (-punc-ta) vb., ind. prez. 3 depuncteáză
depunct├í vb., ind. prez.1 sg. depunct├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. depuncte├íz─â
DEPUNCT├ü vb. tr. a reduce, ├«n func╚Ťie de erori, punctajul unui candidat sau concurent la o competi╚Ťie, la un examen. (< de1- + puncta)
A DEPUNCT├ü ~├ęz tranz. (candida╚Ťi sau concuren╚Ťi la o competi╚Ťie, la un examen etc.) A lipsi de un anumit num─âr de puncte ├«n dependen╚Ť─â de erorile comise. /des- + a puncta

Depunctat dex online | sinonim

Depunctat definitie

Intrare: depuncta
depuncta verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: depunctat
depunctat