Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

12 defini╚Ťii pentru depunctare

depuncta vt [At: DEX2 / Pzi: ~t├ęz / E: de(s) + puncta] A reduce ├«n func╚Ťie de erori punctajul unui candidat sau concurent la o competi╚Ťie, la un examen.
depunct├íre sf [At: DEX2 / Pl: ~tß║»ri / E: depuncta] Reducere (├«n func╚Ťie de erori) a punctajului unui candidat sau concurent la o competi╚Ťie, la un examen etc. Si: depunctat1.
DEPUNCT├ü, depunctez, vb. I. Tranz. A reduce ├«n func╚Ťie de erori punctajul unui candidat sau concurent la o competi╚Ťie, la un examen. ÔÇô Pref. de- + puncta.
DEPUNCT├üRE, depunct─âri, s. f. Ac╚Ťiunea de a depuncta ╚Öi rezultatul ei. ÔÇô V. depuncta.
DEPUNCT├ü, depunctez, vb. I. Tranz. A reduce ├«n func╚Ťie de erori punctajul unui candidat sau concurent la o competi╚Ťie, la un examen. ÔÇô Des1- + puncta.
DEPUNCT├üRE, depunct─âri, s. f. Ac╚Ťiunea de a depuncta ╚Öi rezultatul ei. ÔÇô V. depuncta.
*depunctá (a ~) (-punc-ta) vb., ind. prez. 3 depuncteáză
depunct├í vb., ind. prez.1 sg. depunct├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. depuncte├íz─â
depunctáre s. f., pl. depunctări
DEPUNCT├ü vb. tr. a reduce, ├«n func╚Ťie de erori, punctajul unui candidat sau concurent la o competi╚Ťie, la un examen. (< de1- + puncta)
A DEPUNCT├ü ~├ęz tranz. (candida╚Ťi sau concuren╚Ťi la o competi╚Ťie, la un examen etc.) A lipsi de un anumit num─âr de puncte ├«n dependen╚Ť─â de erorile comise. /des- + a puncta
depunct├íre s. f. Sc─âdere a punctajului pentru gre╚Öeli ÔŚŐ ÔÇ×Controlul se face de o echip─â de speciali╚Öti [...] stabilindu-se ╚Öi un clasament special prin depunctarea fiec─ârei deficien╚Ťe [...]ÔÇŁ R.l. 5 II 85 p. 5 (din de- + punct + -are; DEX-S)

Depunctare dex online | sinonim

Depunctare definitie

Intrare: depuncta
depuncta verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: depunctare
depunctare substantiv feminin