Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru depresa

depresa vt [At: DEX / Pzi: ~s├ęz / E: fr d├ępresser] 1 A desface cu presa un ansamblu de dou─â piese care au contact for╚Ťat. 2 A r─âri puie╚Ťii crescu╚Ťi prea des, pentru a se dezvolta normal. 3 A modifica propriet─â╚Ťile superficiale ale minereurilor cu ajutorul depresantelor.
DEPRES├ü, depresez, vb. I. Tranz. 1. A desface cu presa un ansamblu de dou─â piese care au contact for╚Ťat. 2. A r─âri puie╚Ťii crescu╚Ťi prea des, pentru a permite dezvoltarea normal─â a celorlal╚Ťi. 3. A modifica propriet─â╚Ťile superficiale ale minereurilor cu ajutorul depresantelor. ÔÇô Din fr. d├ępresser.
DEPRES├ü, depresez, vb. I. Tranz. 1. A desface cu presa un ansamblu de dou─â piese care au contact for╚Ťat. 2. A r─âri puie╚Ťii crescu╚Ťi prea des, pentru a se dezvolta normal. 3. A modifica propriet─â╚Ťile superficiale ale minereurilor cu ajutorul depresantelor. ÔÇô Din fr. d├ępresser.
DEPRES├ü, depresez, vb. I. Tranz. 1. A desface cu presa o pereche de piese care au contact for╚Ťat. 2. A ├«nl─âtura un num─âr de puie╚Ťi dintr-un semin╚Ťi╚Ö prea des.
depresá (a ~) (de-pre-) vb., ind. prez. 3 depreseáză
depres├í vb. (sil. -pre-), ind. prez. 1 sg. depres├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. deprese├íz─â
DEPRES├ü vb. I. tr. 1. A desface cu o pres─â dou─â piese aflate ├«n contact for╚Ťat. 2. A r─âri puie╚Ťii unui semin╚Ťi╚Ö. 3. A modifica propriet─â╚Ťile superficiale ale mineralelor cu ajutorul depresan╚Ťilor. [P.i. -sez. / < fr. d├ępresser]
DEPRES├ü vb. tr. 1. a desface cu o pres─â dou─â piese ├«mbinate for╚Ťat. 2. a r─âri puie╚Ťii dintr-o pepinier─â. 3. a modifica propriet─â╚Ťile superficiale ale mineralelor cu ajutorul depresan╚Ťilor. (< fr. d├ępresser)
A DEPRES├ü ~├ęz tranz. (piese str├óns ├«mbinate sau contacte for╚Ťate) A separa cu ajutorul unei prese. /<fr. d├ępresser

Depresa dex online | sinonim

Depresa definitie

Intrare: depresa
depresa verb grupa I conjugarea a II-a
  • silabisire: -pre-