Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru deporta

deporta vt [At: DEX / Pzi: ~t├ęz / E: fr d├ęporter, lat deportare] A trimite for╚Ťat pe cineva ├«ntr-o regiune ├«ndep─ârtat─â ca m─âsur─â represiv─â.
DEPORT├ü, deportez, vb. I. Tranz. A trimite for╚Ťat pe cineva ├«ntr-o regiune ├«ndep─ârtat─â, ├«ntr-un lag─âr de concentrare, ca m─âsur─â represiv─â, a condamna pe cineva la exil politic. ÔÇô Din fr. d├ęporter, lat. deportare.
DEPORT├ü, deportez, vb. I. Tranz. A trimite for╚Ťat pe cineva ├«ntr-o regiune ├«ndep─ârtat─â ca m─âsur─â represiv─â, a condamna pe cineva la exil politic. ÔÇô Din fr. d├ęporter, lat. deportare.
DEPORTÁ, deportez, vb. I. Tranz. (În regimurile fasciste și absolutiste) A duce pe cineva cu sila într-un loc de obicei îndepărtat, ca măsură represivă pentru activitatea lui politică. V. exila, surghiuni.
deportá (a ~) vb., ind. prez. 3 deporteáză
deport├í vb., ind. prez. 1 sg. deport├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. deporte├íz─â
DEPORTÁ vb. (JUR.) a surghiuni. (Condamnatul a fost ~.)
DEPORT├ü vb. I. tr. A trimite for╚Ťat pe cineva ├«ntr-o regiune ├«ndep─ârtat─â ca pedeaps─â (mai ales din motive politice); a exila. [< fr. d├ęporter, it., lat. deportare].
DEPORT├ü vb. tr. a trimite for╚Ťat pe cineva ├«ntr-o regiune ├«ndep─ârtat─â ca pedeaps─â; a exila. (< fr. d├ęporter, lat. deportare)
A DEPORT├ü ~├ęz tranz. (persoane) A trimite for╚Ťat ├«ntr-o regiune ├«ndep─ârtat─â ca m─âsur─â represiv─â; a trimite ├«n exil; a exila; a surghiuni. /<fr. deporter, lat. deportare
deportà v. a condamna la deportare.
*deport├ęz v. tr. (lat. de-portare. V. port, purtare). Condamn la deporta╚Ťiune.
DEPORTA vb. (JUR.) a surghiuni. (Condamnatul a fost ~.)

Deporta dex online | sinonim

Deporta definitie

Intrare: deporta
deporta verb grupa I conjugarea a II-a