Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

15 defini╚Ťii pentru demolat

demola vt [At: ╚śINCAI, HR. II, 189/32 / V: (├«vr) ~l├ş / Pzi: ~l├ęz / E: fr d├ęmolir] 1 A d─âr├óma o construc╚Ťie sau un element de construc╚Ťie (desfac├ónd pies─â cu pies─â), ├«n vederea amplas─ârii unei construc╚Ťii noi, unei amenaj─âri de utilitate public─â etc. 2 (Fig) A distruge (1).
demolát1 sn [At: MDA ms / E: demola] 1 Demolare (1). 2 (Fig) Distrugere.
demol├ít2, ~─â a [At: FLAC─éRA, 1975, nr. 40, 9 / V: (├«nv) ~l├şt l Pl: ~a╚Ťi, ~e / E: demola] 1 (D. construc╚Ťii, elemente de construc╚Ťii etc.) Care a fost supus demol─ârii. 2 (Fig) Distrus.
DEMOL├ü, demolez, vb. I. Tranz. A d─âr├óma o construc╚Ťie sau un element de construc╚Ťie (desf─âc├ónd pies─â cu pies─â). ÔÇô Din fr. d├ęmolir.
DEMOL├ü, demolez, vb. I. Tranz. A d─âr├óma o construc╚Ťie sau un element de construc╚Ťie (desf─âc├ónd pies─â cu pies─â). ÔÇô Din fr. d├ęmolir.
demolá (a ~) vb., ind. prez. 3 demoleáză
demol├í vb., ind. prez. 1 sg. demol├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. demole├íz─â
DEMOL├ü vb. a d─âr├óma. (A ~ un bloc de locuin╚Ťe.)
DEMOLÁT adj. dărâmat. (Biserică ~.)
A demola Ôëá a cl─âdi, a construi, a dura, a zidi, a edifica
DEMOL├ü vb. I. tr. A desface, a d─âr├óma (o construc╚Ťie, o zid─ârie). ÔÖŽ A retrage o nav─â din exploatare ╚Öi a o desface pentru valorificarea materialelor. ÔÖŽ (Fig.) A distruge; a d─âr├óma. [Cf. fr. d├ęmolir, lat. demoliri].
DEMOL├ü vb. tr. 1. a desface, a d─âr├óma (o construc╚Ťie, o zid─ârie). ÔŚŐ a retrage o nav─â din exploatare ╚Öi a o desface pentru valorificarea materialelor. 2. (fig.) a distruge ├«n ├«ntregime. (< fr. d├ęmolir, lat. demoliri)
A DEMOL├ü ~├ęz tranz. (construc╚Ťii) A d─âr├óma, desf─âc├ónd pies─â cu pies─â (├«n scopul amplas─ârii unei construc╚Ťii noi sau al realiz─ârii unei amenaj─âri). /<fr. d├ęmolir
demola, demolez v. t. 1. a compromite (pe cineva); a distruge (pe cineva) din punct de vedere profesional sau social. 2. a n─âuci adversarul cu lovituri.
demolat, ─â, demola╚Ťi, -te adj. (glum.) foarte obosit.

Demolat dex online | sinonim

Demolat definitie

Intrare: demola
demola verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: demolat
demolat adjectiv