Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru delicvescen╚Ť─â

delicvesc├ęn╚Ť─â sf [At: CADE / S ╚Öi: ~cue~ / Pl: ~╚Ťe / E: fr d├ęliquescence] 1 Proprietate a unor substan╚Ťe solide de a fi delicvescente. 2 (Liv; fig) Decaden╚Ť─â.
DELICVESC├ëN╚Ü─é s. f. (Chim.) Proprietate a unor substan╚Ťe solide de a fi delicvescente. ÔÖŽ Fig. Decaden╚Ť─â, degenerare. ÔÇô Din fr. d├ęliquescence.
DELICVESC├ëN╚Ü─é s. f. Proprietate a unor substan╚Ťe solide de a fi delicvescente. ÔÖŽ Fig. Decaden╚Ť─â, degenerare, degenerescen╚Ť─â. ÔÇô Din fr. d├ęliquescence.
DELICVESC├ëN╚Ü─é s. f. Proprietatea anumitor substan╚Ťe chimice de a fi delicvescente.
delicvesc├ęn╚Ť─â s. f., g.-d. art. delicvesc├ęn╚Ťei
delicvesc├ęn╚Ť─â (proprietate chimic─â, degenerare) s. f., g.-d. art. delicvesc├ęn╚Ťei
DELICVESC├ëN╚Ü─é s.f. (Chim.) Proprietate a unor corpuri de a absorbi umiditatea din aer ╚Öi de a se dizolva. ÔÖŽ (Fig.) Decaden╚Ť─â, degenerescen╚Ť─â. [Cf. fr. d├ęliquescence].
DELICVESC├ëN╚Ü─é s. f. 1. proprietate a unor substan╚Ťe solide de a fi delicvescente. 2. (fig.) decaden╚Ť─â, corup╚Ťie. (< fr. d├ęliquescence)
DELICVESC├ëN╚Ü─é f. 1) Proprietate a unor substan╚Ťe solide de a se lichefia lent, absorbind umiditatea atmosferic─â. 2) Stare a corpurilor lichefiate ca urmare a absorbirii umidit─â╚Ťii atmosferice. 3) fig. Decaden╚Ť─â complet─â. /<fr. d├ęliquescence
delicvescen╚Ť─â proprietate a unor substan╚Ťe solide (CaCl2.6H2O.NH4NO3) de a absorbi vapori de ap─â din atmosfer─â p├ón─â la dizolvarea lor. D. este condi╚Ťionat─â de raportul dintre presiunea vaporilor de ap─â din mediul ambiant ╚Öi presiunea de vapori a solu╚Ťiei saturate ├«n substan╚Ťa respectiv─â; astfel, dac─â presiunea de vapori a solu╚Ťiei saturate este mai mic─â dec├ót a vaporilor din mediul ├«nconjur─âtor, substan╚Ťa devine d. S─ârurile d. reprezint─â ultimele depuneri ├«ntr-o succesiune evaporitic─â. V. ╚Öi evaporit.

Delicvescen╚Ť─â dex online | sinonim

Delicvescen╚Ť─â definitie

Intrare: delicvescen╚Ť─â
delicvescen╚Ť─â substantiv feminin