Dicționare ale limbii române

2 intrări

14 definiții pentru dejivrat

dejivra vt [At: MDENC / V: degi~ / Pzi: ~réz / E: fr dégivrer] (Teh; c.i. straturi de gheață sau de chiciură) A înlătura de pe suprafețe, de obicei metalice, care vin în contact cu aerul umed la temperaturi scăzute.
dejivrát1 sn [At: MDA ms / Pl: (nob) ~uri / E: dejivra] Dejivrare.
dejivrat2, ~ă a [At: MDA ms / Pl: ~ați, ~e / E: dejivra] (D. suprafețe care vin în contact cu aerul umed la temperaturi scăzute) Curățat de straturi de gheață și chiciură.
DEGIVRÁ vb. I v. dejivra.
DEJIVRÁ, dejivrez, vb. I. Tranz. A înlătura stratul de gheață sau de chiciură format pe suprafețele care vin în contact cu aerul umed și subrăcit. [Var.: degivrá vb. I] – Din fr. dégivrer.
DEGIVRÁ vb. I v. dejivra.
DEJIVRÁ, dejivrez, vb. I. Tranz. A înlătura stratul de gheață sau de chiciură format pe suprafețele care vin în contact cu aerul umed la temperaturi scăzute. [Var.: degivrá vb. I] – Din fr. dégivrer.
dejivrá (a ~) (-ji-vra) vb., ind. prez. 3 dejivreáză
degivrá vb., ind. prez. 1 sg. degivréz, 3 sg. și pl. degivreáză
dejivrá vb. (sil. -vra), ind. prez. 1 sg. dejivréz, 3 sg. dejivreáză
DEGIVRÁ vb. I. tr. A înlătura straturile de chiciură sau de gheață formate pe anumite suprafețe (metalice). [Var. dejivra vb. I. / < fr. dégivrer].
DEJIVRÁ vb. I. v. degivra.
DEJIVRÁ vb. tr. a înlătura straturile de chiciură sau de gheață formate pe anumite suprafețe. (metalice). (< fr. dégivrer)
A DEGIVRÁ ~éz tranz. (suprafețe care vin în contact cu aerul umed la temperaturi joase) A curăța de stratul de givraj. /<fr. dégivrer

Dejivrat dex online | sinonim

Dejivrat definitie

Intrare: dejivra
degivra verb grupa I conjugarea a II-a
dejivra verb grupa I conjugarea a II-a
  • silabisire: -vra
Intrare: dejivrat
dejivrat