Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

12 defini╚Ťii pentru degivrat

dejivra vt [At: MDENC / V: degi~ / Pzi: ~r├ęz / E: fr d├ęgivrer] (Teh; c.i. straturi de ghea╚Ť─â sau de chiciur─â) A ├«nl─âtura de pe suprafe╚Ťe, de obicei metalice, care vin ├«n contact cu aerul umed la temperaturi sc─âzute.
DEGIVRÁ vb. I v. dejivra.
DEJIVR├ü, dejivrez, vb. I. Tranz. A ├«nl─âtura stratul de ghea╚Ť─â sau de chiciur─â format pe suprafe╚Ťele care vin ├«n contact cu aerul umed ╚Öi subr─âcit. [Var.: degivr├í vb. I] ÔÇô Din fr. d├ęgivrer.
DEGIVRÁ vb. I v. dejivra.
DEJIVR├ü, dejivrez, vb. I. Tranz. A ├«nl─âtura stratul de ghea╚Ť─â sau de chiciur─â format pe suprafe╚Ťele care vin ├«n contact cu aerul umed la temperaturi sc─âzute. [Var.: degivr├í vb. I] ÔÇô Din fr. d├ęgivrer.
dejivrá (a ~) (-ji-vra) vb., ind. prez. 3 dejivreáză
degivr├í vb., ind. prez. 1 sg. degivr├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. degivre├íz─â
dejivr├í vb. (sil. -vra), ind. prez. 1 sg. dejivr├ęz, 3 sg. dejivre├íz─â
DEGIVR├ü vb. I. tr. A ├«nl─âtura straturile de chiciur─â sau de ghea╚Ť─â formate pe anumite suprafe╚Ťe (metalice). [Var. dejivra vb. I. / < fr. d├ęgivrer].
DEJIVRÁ vb. I. v. degivra.
DEJIVR├ü vb. tr. a ├«nl─âtura straturile de chiciur─â sau de ghea╚Ť─â formate pe anumite suprafe╚Ťe. (metalice). (< fr. d├ęgivrer)
A DEGIVR├ü ~├ęz tranz. (suprafe╚Ťe care vin ├«n contact cu aerul umed la temperaturi joase) A cur─â╚Ťa de stratul de givraj. /<fr. d├ęgivrer

Degivrat dex online | sinonim

Degivrat definitie

Intrare: dejivra
degivra verb grupa I conjugarea a II-a
dejivra verb grupa I conjugarea a II-a
  • silabisire: -vra
Intrare: degivrat
degivrat participiu