Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru defetism

defet├şsm sn [At: TEODOREANU, M. II, 527 / Pl: ~e / E: fr d├ęfetisme] 1-2 (Opinie sau) atitudine a celui care nu are ├«ncredere ├«n reu╚Öita unei ac╚Ťiuni. 3 Scepticism. 4-6 (Jur) Infrac╚Ťiune care const─â ├«n r─âsp├óndirea, ├«n timp de r─âzboi, de informa╚Ťii false, (exagerate,) (tenden╚Ťioase ╚Öi) alarmiste, cu privire la situa╚Ťia economic─â, politic─â ╚Öi social─â a ╚Ť─ârii.
DEFET├ŹSM s. n. 1. Opinie, atitudine a celui care nu are ├«ncredere ├«n reu╚Öita unei ac╚Ťiuni; lips─â de ├«ncredere. 2. Infrac╚Ťiune care const─â ├«n lansarea, r─âsp├óndirea sau publicarea, ├«n timp de r─âzboi, de zvonuri sau de informa╚Ťii false, exagerate sau tenden╚Ťioase, relative la situa╚Ťia economic─â, politic─â ╚Öi social─â a ╚Ť─ârii. ÔÇô Din fr. d├ęfaitisme.
DEFET├ŹSM s. n. 1. Opinia, p─ârerea, atitudinea celui ce nu are ├«ncredere ├«n reu╚Öita unei ac╚Ťiuni; lips─â de ├«ncredere. 2. Infrac╚Ťiune care const─â ├«n lansarea, r─âsp├óndirea sau publicarea, ├«n timp de r─âzboi, de zvonuri sau informa╚Ťii false, exagerate sau tenden╚Ťioase, relative la situa╚Ťia economic─â, politic─â ╚Öi social─â a ╚Ť─ârii. ÔÇô Din fr. d├ęfaitisme.
DEFET├ŹSM s. n. Lips─â de ├«ncredere ├«n izb├«nda unei ac╚Ťiuni, ├«n biruin╚Ťa final─â, atitudine care scade ├«ncrederea ╚Öi demoralizeaz─â. Marxismul se afl─â pe pozi╚Ťii diametral opuse defetismului mic-burghez. CONTEMPORANUL, S. II, 1949, nr. 160, 11/1.
defet├şsm s. n.
defet├şsm s. n.
DEFET├ŹSM s.n. 1. Atitudine de defetist; opinie, p─ârere, atitudine a celui care (afecteaz─â c─â) nu crede ├«n reu╚Öita unei ac╚Ťiuni sau ├«n juste╚Ťea unei cauze, pe care o consider─â pierdut─â. 2. Infrac╚Ťiune const├ónd ├«n lansarea ╚Öi r─âsp├óndirea ├«n timp de r─âzboi a unor zvonuri sau informa╚Ťii false, exagerate sau tenden╚Ťioase cu privire la situa╚Ťia politic─â, economic─â ╚Öi social─â a ╚Ť─ârii. [< fr. d├ęfaitisme].
DEFET├ŹSM s. n. 1. opinie, atitudine a celui care nu crede ├«n reu╚Öita unei ac╚Ťiuni, ├«n juste╚Ťea unei cauze pe care o consider─â pierdut─â. 2. infrac╚Ťiune const├ónd ├«n lansarea ╚Öi r─âsp├óndirea ├«n timp de r─âzboi a unor zvonuri sau informa╚Ťii false, tenden╚Ťioase cu privire la situa╚Ťia politic─â, economic─â ╚Öi social─â a ╚Ť─ârii. (< fr. d├ęfaitisme)
DEFET├ŹSM n. Atitudine de ne├«ncredere ├«n reu╚Öita unei ac╚Ťiuni sau ├«n juste╚Ťea unei cauze. /<fr. d├ęfaitisme

Defetism dex online | sinonim

Defetism definitie

Intrare: defetism
defetism substantiv neutru