Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

10 defini╚Ťii pentru decapsulat

decapsula vt [At: DN2 / Pzi: ~l├ęz / E: fr d├ęcapsuler] 1 (C.i. capsule de in) A separa de tulpini ├«n vederea ob╚Ťinerii semin╚Ťelor ╚Öi a fibrelor textile. 2 A ├«ndep─ârta pe cale chirurgical─â membrana care ├«nvele╚Öte un organ, mai ales rinichiul.
decapsulát1 sn [At: MDA ms / Pl: ~uri / E: decapsula] Decapsulare (1).
decapsul├ít2, ~─â a [At: MDA ms / Pl: ~a╚Ťi, ~e / E: decapsula] 1 (D. tulpini de in) F─âr─â capsule. 2 (D. organe interne) Cu membrana ├«ndep─ârtat─â chirurgical.
DECAPSUL├ü, decapsulez, vb. I. Tranz. 1. A separa capsulele de pe tulpinile de in recoltate ╚Öi uscate, ├«n vederea ob╚Ťinerii semin╚Ťelor de in ╚Öi a fibrelor textile; a decortica. 2. A ├«ndep─ârta, pe cale chirurgical─â, membrana care ├«nvele╚Öte un organ. ÔÇô Din fr. d├ęcapsuler.
DECAPSUL├ü, decapsulez, vb. I. Tranz. 1. A separa capsulele de pe tulpinile de in recoltate ╚Öi uscate, ├«n vederea ob╚Ťinerii semin╚Ťelor de in ╚Öi a fibrelor textile; a decortica. 2. A ├«ndep─ârta, pe cale chirurgical─â, membrana care ├«nvele╚Öte rinichiul. ÔÇô Din fr. d├ęcapsuler.
decapsulá (a ~) vb., ind. prez. 3 decapsuleáză
decapsulá vb., ind. prez. 3 sg. decapsuleáză
DECAPSUL├ü vb. I. tr. 1. A separa capsulele de pe tulpinile de in; a decortica. 2. A ├«nl─âtura, prin opera╚Ťie, capsula unui organ, ├«n special membrana care ├«nvele╚Öte rinichiul. [P.i. -lez. / < fr. d├ęcapsuler].
DECAPSUL├ü vb. tr. 1. a desprinde capsulele de pe tulpinile unor plante textile. 2. a ├«nl─âtura, prin opera╚Ťie, capsula unui organ, ├«n special membrana care ├«nvele╚Öte rinichiul. 3. a desface capsula (la sticle, la rachete de semnalizare etc.). (< fr. d├ęcapsuler)
A DECAPSUL├ü ~├ęz tranz. 1) (tulpina de in) A separa de capsule. 2) (organe, ├«n special rinichi) A separa de ├«nveli╚Öul membranos pe cale chirurgical─â. /<fr. d├ęcapsuler

Decapsulat dex online | sinonim

Decapsulat definitie

Intrare: decapsula
decapsula verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: decapsulat
decapsulat