Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

14 defini╚Ťii pentru de╚Öurubare

de╚Öuruba vt [At: PONTBRIANT, D. / V: (reg) ~up├í / S ╚Öi: (├«vp) des╚Ö~ / Pzi: ~b├ęz / E: des- + (├«n)╚Öuruba] 1 A desface (prin ├«nv├órtire) un ╚Öurub din locul ├«n care se afl─â ├«n╚Öurubat. 2 (Pex) A desprinde un obiect din ╚Öuruburi.
deșurubáre sf [At: PONTBRIANT, D. / V: (îvr) ~upá~ / S și: (îvp) desș~ / Pl: ~bắri / E: deșuruba] 1 Scoatere a unui șurub din locul în care se află înșurubat. 2 (Pex) Demontare a unui obiect din șuruburi.
DE╚śURUB├ü, de╚Öurubez, vb. I. Tranz. A desface (prin ├«nv├órtire) un ╚Öurub din locul ├«n care se afla ├«n╚Öurubat. ÔÖŽ A desprinde, a desface un obiect din ╚Öuruburi. ÔÇô Pref. de- + [├«n]╚Öuruba.
DE╚śURUB├üRE, de╚Öurub─âri, s. f. Ac╚Ťiunea de a de╚Öuruba. ÔÇô V. de╚Öuruba.
DE╚śURUB├ü, de╚Öurubez, vb. I. Tranz. A desface (prin ├«nv├órtire) un ╚Öurub din locul ├«n care se afla ├«n╚Öurubat. ÔÖŽ A desprinde, a desface un obiect din ╚Öuruburi. ÔÇô Des1- + [├«n]╚Öuruba.
DE╚śURUB├üRE, de╚Öurub─âri, s. f. Ac╚Ťiunea de a de╚Öuruba. ÔÇô V. de╚Öuruba.
DE╚śURUB├ü, de╚Öurubez, vb. I. Tranz. (Cu privire la ╚Öuruburi sau obiecte ├«n╚Öurubate) A desface (printr-o mi╚Öcare de ├«nv├«rtire); (cu privire la un obiect prins cu ╚Öuruburi) a desprinde, a demonta (sco╚Ť├«nd ╚Öuruburile). Am de╚Öurubat becul. Ôľş ╚śmecherie ├«ncepu s─â de╚Öurubeze buloane. DUMITRIU, V. L. 131. ÔÇô Variante: des╚Öurub├í (IBR─éILEANU, A. 176), des╚Öurup├í (SEBASTIAN, T. 12) vb. I.
deșurubá (a ~) vb., ind. prez. 3 deșurubeáză
deșurubáre s. f., g.-d. art. deșurubắrii; pl. deșurubắri
de╚Öurub├í vb., ind. prez. 1 sg. de╚Öurub├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. de╚Öurube├íz─â
deșurubáre s. f., g.-d. art. deșurubării; pl. deșurubări
A de╚Öuruba Ôëá a ├«n╚Öuruba
A DE╚śURUB├ü ~├ęz tranz. 1) (╚Öuruburi) A scoate prin ├«nv├órtire din locul de ├«n╚Öurubare. 2) (obiecte ├«n╚Öurubate) A desprinde din ╚Öuruburi. /des- + a [├«n]╚Öuruba
deșuruba, deșurubez v. t. a ancheta, a interoga.

Deșurubare dex online | sinonim

Deșurubare definitie

Intrare: deșuruba
deșuruba verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: deșurubare
deșurubare substantiv feminin