Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru dansant

dansánt, ~ă a [At: VLAHUȚĂ, S. A. II, 356 / Pl: ~e / E: fr dansant] 1 (D. serate, ceaiuri, petreceri) La care se dansează (1). 2 Care este caracteristic dansului (1). 3 (Teh; îs) Traversă ~ Piesă de lemn, beton sau metal folosită ca element de legătură între șinele de cale ferată și terasament.
DANSÁNT, -Ă, dansanți, -te, adj. Care se dansează. ♦ (Despre serate, petreceri etc.) Cu dans (1), unde se dansează. – Din fr. dansant.
DANSÁNT, -Ă, dansante, adj. Care se dansează. ♦ (Despre serate, petreceri etc.) Cu dans (1), unde se dansează. – Din fr. dansant.
DANSÁNT, -Ă, dansante, adj. f. și n. (Despre serate, petreceri etc.) Cu dans. Roșcovii sălbatici semănau, în ceasul acesta al îngemănării dintre zi și noapte, cu niște candelabre imense și întoarse, în care așteptam să se aprindă lumini colorate și mici, de serată dansantă sub cort. G. M. ZAMFIRESCU, M. D. II 42. ◊ Ceai dansant v. ceai.
!dansánt adj. m., pl. dansánți; f. dansántă, pl. dansánte
dansánt adj. n., f. dansántă; pl. n. și f. dansánte
DANSÁNT, -Ă adj. Care se dansează; cu dans; unde se dansează. [Cf. fr. dansant].
DANSÁNT, -Ă adj. (despre serate, petreceri) la care se dansează, cu dans. (< fr. dansant)
DANSÁNT ~tă (~ți, ~te) 1) Care dansează; în dans. 2) Care se dansează; bun pentru dans. Muzică ~tă. 3) (despre petreceri, serate) Care este însoțit de dans; cu dans. Serată ~tă. /<fr. dansant
dansant a. destinat danțului.
*dansánt, -ă adj. (fr. dansant). Cu dans: serată dansantă. Care te îndeamnă la dans: vals dansant.

dansant definitie

dansant dex

Intrare: dansant
dansant adjectiv neutru