Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

17 defini╚Ťii pentru dagherotipie

daghereotip├şe sf [At: CODRESCU, C. I, 250/8 / V: ~ro~ / P: ~re-o~ / Pl: ~ii / E: fr daguerr├ęotypie] Procedeu vechi de fotografiere, ast─âzi abandonat, care fixa imaginile cu ajutorul unei camere obscure pe o plac─â de cupru argintat─â, sensibilizat─â cu vapori de iod ╚Öi de brom Si: (├«nv) daghereotip (1), fototipie.
dagherotip├şe sf vz daghereotipie
DAGHEREOTIP├ŹE s. f. v. dagherotipie.
DAGHEROTIP├ŹE s. f. Vechi procedeu de fotografiere, care fixa imaginile cu ajutorul unei camere obscure pe o plac─â de cupru argintat─â, sensibilizat─â cu vapori de iod ╚Öi de brom. [Var.: daghereotip├şe s. f.] ÔÇô Din fr. daguerr├ęotypie.
DAGHEREOTIP├ŹE, daghereotipii, s. f. Vechi procedeu de fotografiere, ast─âzi abandonat, care fixa imaginile cu ajutorul unei camere obscure pe o plac─â de cupru argintat─â, sensibilizat─â cu vapori de iod ╚Öi de brom. [Pr.: -re-o-. ÔÇô Var.: dagherotip├şe s. f.] ÔÇô Din fr. daguerr├ęotypie.
DAGHEROTIP├ŹE s. f. v. daghereotipie.
DAGHEREOTIP├ŹE, daghereotipii, s. f. Vechi procedeu fotografic, const├«nd ├«n fixarea imaginilor (ob╚Ťinute cu ajutorul unei camere obscure) pe o plac─â de cupru argintat─â, sensibilizat─â prin expunerea la vapori de iod ╚Öi resensibilizat─â cu brom. ÔÇô Pronun╚Ťat: -re-o-. ÔÇô Variant─â: dagherotip├şe s. f.
DAGHEROTIP├ŹE s. f. v. daghereotipie.
!dagherotip├şe (├«nv.) s. f., art. daghertip├şa, g.-d. daghertip├şi, art. daghertip├şei
daghereotip├şe (procedeu) s. f. (sil. -re-o-), g.-d. art. daghereotip├şei; pl. daghereotip├şi
DAGHEREOTIP├ŹE s.f. Vechi procedeu de a reproduce imaginile obiectelor pe o plac─â de cupru argintat─â, sensibilizat─â cu vapori de iod. [Gen. -iei, var. dagherotipie s.f. / < fr. daguerr├ęotypie].
DAGHEROTIP├ŹE s.f. v. daghereotipie.
DAGHEREOTIP├ŹE s. f. vechi procedeu de a reproduce imaginile obiectelor pe o plac─â de cupru argintat─â, sensibilizat─â cu vapori de iod. (< fr. daguerr├ęotypie)
DAGHEREOTIP├ŹE f. Vechi procedeu de reproducere a imaginii obiectelor pe o plac─â de cupru argintat─â, sensibilizat─â cu vapori de iod. [Sil. -re-o-] /<fr. daguerr├ęotypie
dagherotipie f. procedeu inventat de Daguerre, spre a reproduce imaginea obiectelor pe o plac─â argintat─â.
*dagherotip├şe f. Primu nume al Fotografii─ş.
DAGHEREOTIP├ŹE (DAGHEROTIP├ŹE) (< fr. {i}) s. f. Cel mai vechi procedeu de fotografiere, ast─âzi abandonat, care fixa imaginile pe pl─âci de cupru argintate, sensibilizate cu vapori de iod. V. ╚Öi Daguerre.

Dagherotipie dex online | sinonim

Dagherotipie definitie

Intrare: daghereotipie
daghereotipie substantiv feminin
  • silabisire: -re-o-
dagherotipie
Intrare: dagherotipie
dagherotipie