columbian definitie

5 definiții pentru columbian

columbián, ~ă [At: DEX2 / Pl: ~iéni, ~iéne / E: Columbia + -an] 1-4 smf, a (Persoană) care face parte din populația de bază a Columbiei (sau este originară de acolo). 5 smp Populația care locuiește în Columbia. 6-7 a Care aparține Columbiei sau columbienilor. 8-9 a Referitor la Columbia sau la columbieni. 10-11 a Caracteristic Columbiei sau columbienilor (5). 12 a Care provine din Columbia.
COLUMBIÁN, -Ă, columbieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația Columbiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Columbiei sau columbienilor (1), care se referă la Columbia ori la columbieni. [Pr.: -bi-an] – Columbia (n. pr.) + suf. -an.
COLUMBIÁN, -Ă, columbieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Columbiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Columbiei sau populației ei, care se referă la Columbia sau la populația ei. [Pr.: -bi-an] – Columbia (n. pr.) + suf. -an.
columbián (-bi-an) adj. m., s. m., pl. columbiéni (-bi-eni); adj. f., s. f. columbiánă, pl. columbiéne
columbián s. m., adj. m. (sil. -bi-an), pl. columbiéni (sil. -bi-eni); f. sg. columbiánă, g.-d. art. columbiénei, pl. columbiéne

columbian dex

Intrare: columbian (s.m.)
columbian admite vocativul substantiv masculin
  • silabisire: -bi-an
Intrare: columbian (adj.)
columbian admite vocativul adjectiv
  • silabisire: -bi-an