cofraj definitie

12 definiții pentru cofraj

cofráj sn [At: DA ms / Pl: ~e / E: fr coffrage] 1 Tipar (de lemn sau de metal), în care se toarnă un material de construcție în stare fluidă, pentru a se întări după forma dorită. 2 Îmbrăcăminte de scânduri, care susține pereții unui șanț, galeriile unei mine etc. 3 Îmbrăcăminte specială de protecție pentru conductele neizolate. 4 Suport (de carton, cu diferite profiluri) pentru ambalat.
COFRÁJ, cofraje, s. n. Tipar (de lemn sau de metal) în care se toarnă un material de construcție în stare fluidă pentru a se întări după forma dorită. – Din fr. coffrage.
COFRÁJ, cofraje, s. n. Tipar (de lemn sau de metal) în care se toarnă un material de construcție în stare fluidă pentru a se întări după forma dorită. – Din fr. coffrage.
COFRÁJ, cofraje, s. n. Tipar de lemn sau de metal în care se toarnă un material de construcție (beton, asfalt etc.) în stare fluidă, pentru a se întări în forma dorită.
cofráj (co-fraj) s. n., pl. cofráje
cofráj s. n. (sil. -fraj), pl. cofráje
COFRÁJ s. (CONSTR.) tipar.
COFRÁJ s.n. Tipar de lemn sau de metal în care se toarnă betonul în stare fluidă. [< fr. coffrage].
COFRÁJ s. n. tipar de lemn sau de metal în care se toarnă betonul în stare fluidă. (< fr. coffrage)
COFRÁJ ~e n. Tipar de lemn sau de metal în care se toarnă betonul pentru a se întări în forma prevăzută. /<fr. coffrage
COFRAJ s. (CONSTR.) tipar.
COFRÁJ (< fr.) s. n. Tipar de lemn sau metal utilizat la executarea elementelor de beton, beton armat sau de alte materiale pentru a li se da forma prevăzută în proiect și a le susține pînă la întărirea betonului. ◊ C. glisant = cofraj mobil echipat cu dispozitive sau instalații (vinciuri) care permit deplasarea la un tronson vecin. Se folosește în general la construcții înalte (silozuri, blocuri de locuințe).

cofraj dex

Intrare: cofraj
cofraj substantiv neutru
  • silabisire: -fraj