cocsacâz definitie

13 definiții pentru cocsacâz

cocsacấz sm [At: DEX2 / V: ~agấz / Pl: ~uri / E: rs кoкcaгыз] Plantă erbacee asemănătoare cu păpădia, cu rădăcina bogată în latex, din care se extrage cauciucul (Taraxacum kok-saghyz).
COCSACẤZ s. m. v. cocsagâz.
COCSAGẤZ s. m. Plantă erbacee originară din Kazahstan, asemănătoare cu păpădia, cu rădăcina bogată în latex, din care se extrage cauciucul (Taraxacum koksaghyz). [Var.: cocsacấz s. m.] – Din rus. kok-sagâz.
COCSACẤZ, cocsacâzuri, s. m. Plantă erbacee asemănătoare cu păpădia, cu rădăcina bogată în latex, din care se extrage cauciucul (Taraxacum kok-saghyz) [Var.: cocsagấz s. m.] – Din rus. kok-sagâz.
COCSAGẤZ s. m. v. cocsacâz.
COCSAGÎ́Z, cocsagîzi, s. m. Plantă erbacee perenă, înrudită cu păpădia, din care se extrage cauciuc (Taraxacum Kok-Sagîz).
cocsagấz s. m.
cocsagâz s. m., pl. cocsagâzi
COCSACÂZ s.m. Plantă erbacee perenă, din aceeași familie cu păpădia, care produce un suc din care se extrage cauciuc. [Var. cocsagâz s.m. / < rus. kok-sagâz].
COCSAGÂZ s.m. v. cocsacâz.
COCSAGẤZ s. m. plantă erbacee perenă, din aceeași familie cu păpădia, care produce un suc din care se extrage cauciuc. (< rus. kok-sagâz)
COCSAGÂZ ~i m. Plantă erbacee perenă asemănătoare cu pălămida, din a cărei rădăcină se extrage un latex folosit la fabricarea cauciucului. /<rus. koksagâz
COCSAGÎZ (< rus.) s. m. Plantă perenă din familia compozitelor, originară din Kazahstan, a cărei rădăcină conține un latex din care se obține cauciucul natural (Taraxacum kok-saghyz).

cocsacâz dex

Intrare: cocsacâz
cocsacâz
cocsagâz substantiv masculin