Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru cleptofobie

cleptofobíe sf [At: DEX2 / Pl: ~ii / E: fr cleptophobie] (Med) 1-2 Teamă patologică de a nu fi victima unui furt (sau de a fura).
CLEPTOFOBÍE, cleptofobii, s. f. (Med.) Teamă patologică de a nu fi victima unui furt sau de a nu comite un furt. – Din fr. cleptophobie.
CLEPTOFOBÍE, cleptofobii, s. f. (Med.) Teamă patologică de a nu fi victima unui furt sau de a nu comite un furt. – Din fr. cleptophobie.
cleptofobíe s. f. → fobie
CLEPTOFOBÍE s.f. Teamă patologică de a nu fi victima unui furt. [Gen. -iei. / < fr. cleptophobie].
CLEPTOFOBÍE s. f. teamă patologică de a nu fi victima unui furt sau de a nu fura. (<fr. cleptophobie)
CLEPTO- „furt, sustragere”. ◊ gr. kleptes „hoț” > fr. clepto- și klepto-, engl. clepto- și klepto-, germ. klepto- > rom. clepto-. □ ~bioză (v. -bioză), s. f., mod de viață al unor specii de păsări care ocupă cuiburile abandonate de alte specii; ~fobie (v. -fobie), s. f., teamă patologică de a nu fi victima unui furt; ~lagnie (v. -lagnie), s. f., impulsie irezistibilă spre furt, asociată cu o stare de excitație sexuală; ~man (v. -man1), adj., s. m. și f., (persoană) care suferă de cleptomanie; ~manie (v. -manie), s. f., înclinație patologică de sustragere a unor obiecte, de obicei fără utilitate practică pentru bolnav.

cleptofobie definitie

cleptofobie dex

Intrare: cleptofobie
cleptofobie substantiv feminin