Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru cinematografic

cinematográfic, ~ă a [At: LEG. EC. Pl. 45 / Pl: ~ici, ~ice / E: fr cinématographique] 1 Care ține de cinematograf. 2 Privitor la cinematograf sau cinematografie. 3 De cinematografie.
CINEMATOGRÁFIC, -Ă, cinematografici, -ce, adj. Care ține de cinematograf, privitor la cinematograf sau la cinematografie. – Din fr. cinématographique.
CINEMATOGRÁFIC, -Ă, cinematografici, -ce, adj. Care ține de cinematograf, privitor la cinematograf sau la cinematografie. – Din fr. cinématographique.
CINEMATOGRÁFIC, -Ă, cinematografici, -e, adj. De cinematograf, care se referă la cinematograf sau la cinematografie. Industrie cinematografică. Tehnică cinematografică. ▭ O artă cinematografică, care să reprezinte în adevărata lor lumină noile realizări și aspirațiile oamenilor muncii, iată ceea ce pretind masele, iată și țelul spre care trebuie să se îndrepte eforturile cinematografiei romînești. CONTEMPORANUL, S. II, 1950, nr. 170, 9/6.
cinematográfic (-to-gra-) adj. m., pl. cinematográfici; f. cinematográfică, pl. cinematográfice
cinematográfic adj. (sil. -gra-) → grafic
CINEMATOGRÁFIC, -Ă adj. Referitor la cinematografie, de cinematograf. [Cf. fr. cinématographique].
CINEMATOGRÁFIC, -Ă adj. referitor la cinematografie. (< fr. cinématographique)
CINEMATOGRÁFIC ~că (~ci, ~ce) Care ține de cinematografie; propriu cinematografiei. Industrie ~că. /<fr. cinématographique
*cinematográfic, -ă adj. (d. cinematograf). De cinematograf. Adv. În mod cinematografic.

cinematografic definitie

cinematografic dex

Intrare: cinematografic
cinematografic adjectiv
  • silabisire: -gra-