Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru cimpanzeu

cimpanzéu sm [At: C. PETRESCU, C. V. 190 / V: cimpáns, cimpánz / Pl: ~ei / E: fr chimpanzé] 1 Specia de maimuță antropomorfa Pan troglodytes dolicocefală, mare, cu membrele anterioare lungi, cu blană și piele neagră.
CIMPANZÉU, cimpanzei, s. m. Specie de maimuță mare, antropomorfă, cu membrele anterioare lungi, cu blana și pielea feței neagră (Pan troglodytes). – Din fr. chimpanzé.
CIMPANZÉU, cimpanzei, s. m. Specie de maimuță mare, antropomorfă, cu membrele anterioare lungi, cu blana și pielea neagră (Pan troglodytes) – Din fr. chimpanzé.
CIMPANZÉU, cimpanzei, s. m. Specie de maimuță mare, antropomorfă, dolihocefală, cu pielea neagră, care trăiește în cete prin Guineea și Congo.
cimpanzéu s. m., art. cimpanzéul; pl. cimpanzéi, art. cimpanzéii
cimpanzéu s. m., art. cimpanzéul; pl. cimpanzéi, art. cimpanzéii
CIMPANZÉU s.m. Maimuță antropoidă mare, cu pielea neagră, care trăiește în cete în Africa ecuatorială. [< fr. chimpanzé < cuv. african].
CIMPANZÉU s. m. maimuță antropoidă mare, arboricolă, sociabilă, din Africa ecuatorială. (< fr. chimpanzé)
CIMPANZÉU ~i m. Maimuță antropoidă, de talie medie, cu membrele anterioare lungi, cu blana și pielea de culoare neagră și cu coada scurtă. /<fr. chimpanzé
șimpanzeu m. maimuță mare din Africa, seamănă foarte mult cu omul și trăiește în pădurile din coastele Guineii.
*cimpanzéŭ, V. șimpanzeŭ.
*șimpanzéŭ m. (fr. chimpanzé, cuv. din limba indigenilor din Congo). O mare maimuță africană care seamănă foarte mult cu omu. – Și ci-.

cimpanzeu definitie

cimpanzeu dex

Intrare: cimpanzeu
cimpanzeu substantiv masculin