cerambicid definitie

8 definiții pentru cerambicid

cerambicíd snp [At: DN3 / Pl: ~e / E: fr cérambicydés] 1 Familie de insecte cu antene foarte lungi, cu capul alungit și viu colorat (Cerambicidae). 2 (Șls) Insectă din cerambicide (1).
CERAMBICÍD, cerambicide, s. n. (La pl.) Familie de insecte cu antene foarte lungi, cu corpul alungit și viu colorat (Cerambicidae); (și la sg.) insectă din această familie. – Din fr. cérambycidé.
CERAMBICÍD, cerambicide, s. n. (La pl.) Familie de insecte cu antene foarte lungi, cu corpul alungit și viu colorat (Cerambicidae); (și la sg.) insectă din această familie. – Din fr. cérambycidés.
cerambicíd s. n., pl. cerambicíde
cerambicíd s. n., pl. cerambicíde
CERAMBICÍDE s.n.pl. (Zool.) Familie de insecte coleoptere cu antene foarte lungi, cu corpul lung și viu colorat, ale căror larve sunt xilofage; (la sg.) insectă din această familie. [Sg. cerambicid. / < fr. cérambycides].
CERAMBICÍDE s. n. pl. familie de insecte coleoptere cu antene foarte lungi, cu corpul lung și viu colorat, cu larve xilofage. (< fr. cérambycidés)
CERAMBICÍD ~e n. 1) la pl. Familie de insecte cu corpul alungit și cu antene foarte lungi, care trăiesc pe arbori, deteriorând scoarța și lemnul lor (reprezentant: croitorul). 2) Insectă din această familie. /<fr. cérambycidés, lat. cerambicidae

cerambicid dex

Intrare: cerambicid
cerambicid substantiv neutru