Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru cehoslovac

cehoslovác, ~ă [At: DA / Pl: ~aci, ~áce / E: drr Cehoslovacia] 1-4 smf, a (Iuz) (Persoană) care face parte din populația de bază sau este originară din Cehoslovacia. 5-8 a Care aparține sau se referă la Cehoslovacia ori la populația ei.
CEHOSLOVÁC, -Ă, cehoslovaci, -ce, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care făcea parte din populația fostei Cehoslovacii. 2. Adj. Care aparținea fostei Cehoslovacii sau cehoslovacilor (1), privitor la Cehoslovacia ori la cehoslovaci. – Din Cehoslovacia (derivat regresiv). Cf. fr. tchécoslovaque.
CEHOSLOVÁC, -Ă, cehoslovaci, -ce, s. m. și f., adj. (Ieșit din uz) 1. S. m. și f. Locuitor al Cehoslovaciei. 2. Adj. Care aparținea Cehoslovaciei sau locuitorilor ei. privitor la Cehoslovacia sau la locuitorii ei. – Din Cehoslovacia (derivat regresiv). Cf. fr. tchécoslovaque.
CEHOSLOVÁC, -Ă, cehoslovaci, -e, adj. Care este originar sau vine din Republica Cehoslovacă sau care aparține locuitorilor acestei țări.
CEHOSLOVÁC, -Ă, cehoslovaci, -ce, adj, s. m. și f. 1. Adj. Care aparține Cehoslovaciei sau populației ei, privitor la Cehoslovacia sau la populația ei. 2. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Cehoslovaciei. – Din ceh + slovac.
!céhoslovác (referitor la fosta Cehoslovacie) (-hos-lo/-ho-slo-) adj. m., s. m., pl. céhoslováci; adj. f., s. f. céhoslovácă, pl. céhoslováce
cehoslovác adj. m., pl. cehoslováci; f. sg. cehoslovácă, pl. cehoslováce

cehoslovac definitie

cehoslovac dex

Intrare: cehoslovac (adj.)
cehoslovac adjectiv admite vocativul
Intrare: cehoslovac (s.m.)
cehoslovac admite vocativul substantiv masculin