catering definitie

6 definiții pentru catering

CÁTERING s. n. Distribuire a producției industriale sau centralizate a semipreparatelor și a preparatelor culinare care, între perioada de producție și desfacere la consumator, sunt conservate prin frig. [Pr.: kéĭtăring] – Din engl. catering.
catering (angl.)[pron. kéĩtăring] s. n., art. cateringul
CATERÍNG [CHE-] s. n. serviciu de asigurare a mâncării la bordul unui avion. (< engl. catering)
catering s. n. ◊ „În ce privește realizarea semipreparatelor, semiindustrializatelor și produselor tip ketering (conservate prin frig) amintesc două măsuri importante luate cu câteva zile în urmă.” I.B. 6 V 74 p. 1. ◊ „Un restaurant care are o capacitate, în sistem de bufet suedez, de o mie de persoane pe oră, funcționează în regim de catering cu cele mai renumite restaurante bucureștene.” R.l. 3 XI 94 p. 5. ◊ „Catering-ul (serviciul de asigurare a mâncării la bord) s-a îmbunătățit [în avioane].” ◊ „22” 15/95 p. 10; v. și Ev.z. 18 I 97 p. 8; v. și mostră-etalon [scris și ketering; pron. chétering] (din engl. catering)
CATERING s.n. Cuvânt recent, de origine engleză, care, atât în Marea Britanie, cât și în SUA, denumește activitatea de alimentație publică în toată complexitatea ei, fiind sinonim cu fr. restauration – restaurație; preluat în limba română cu sens restrâns, de livrare și servire de preparate culinare și băuturi sau de organizare de evenimente sociale (nunți, aniversări etc.) și de afaceri (bufete, cocteiluri etc.) în alte locuri (sedii de firme, instituții) decât restaurantele, de către unități specializate, la comanda unui client (persoană fizică sau juridică). – Din engl. catering.
CATERING (cuv. engl.) s. n. Activitate de distribuire a producției industriale sau centralizate a semipreparatelor și preparatelor culinare care, între perioada de producție și desfacere la consumator, sînt conservate prin frig în depozite-tampon.

catering dex

Intrare: catering
catering