Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru cartism

cartísm sn [At: DEX2 / E: eg Chartism, fr chartisme] Mișcare a muncitorilor englezi, desfășurată în deceniile 4 și 5 ale sec. XIX, al cărei scop era satisfacerea unor revendicări economice și politice.
CARTÍSM s. n. Mișcare a muncitorilor englezi, desfășurată în decen. 4 și 5 ale sec. XIX, cu scopul de a obține satisfacerea unor revendicări economice și politice. – Din engl. Chartism, fr. chartisme.
CARTÍSM s. n. Mișcare a muncitorilor englezi, desfășurată în deceniile 4 și 5 ale sec. XIX, cu scopul de a obține satisfacerea unor revendicări economice și politice. – Din engl. Chartism, fr. chartisme.
cartísm s. n.
CARTÍSM s.n. Prima mișcare politică revoluționară de masă apărută în Anglia în prima jumătate a sec. XIX. [< engl. chartism < charte – cartă].
CARTÍSM s. n. prima mișcare politică revoluționară de masă a proletariatului, în Anglia. (< engl. chartism, fr. chartisme)
CARTÍSM n. (în Anglia în sec. XIX) Mișcare politică a proletariatului cu scopul de a obține satisfacerea unor revendicări economice și politice. /<engl. chartism

cartism definitie

cartism dex

Intrare: cartism
cartism substantiv neutru