Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru cartaginez

cartaginéz, ~ă [At: DEX2 / Pl: ~i, ~e / E: Cartagina + -ez] 1-2 smf, a(Persoană) care facea parte din populația vechii Cartagine Si: pun. 3-4 smf, a (Om) originar din vechea Cartagină Si: pun. 5 smp Populația care locuia în vechea Cartagină Si: pun. 6 a Care aparține vechii Cartagine Si: punic. 7 a Care aparține cartaginezilor Si: punic. 8 a Privitor la Cartagina Si: punic. 9 a Privitor la cartaginezi (5) Si: punic. 10 a Care este specific Cartaginei Si: punic. 11 a Care este specific cartaginezilor (5) Si: punic. 12 a Care provine din Cartagina Si: punic.
CARTAGINÉZ, -Ă, cartaginezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care făcea parte din populația vechii Cartagine sau era originară de acolo; pun. 2. Adj. Care aparține Cartaginei sau cartaginezilor (1), privitor la Cartagina ori la cartaginezi; punic. – Cartagina (n. pr.) + suf. -ez. Cf. fr. Carthaginois.
CARTAGINÉZ, -Ă, cartaginezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care făcea parte din populația vechii Cartagine sau era originară de acolo; pun. 2. Adj. Care aparține Cartaginei sau locuitorilor ei, privitor la Cartagina sau la locuitorii ei; punic. – Cartagina (n. pr.) + suf. -ez. Cf. fr. Carthaginois.
cartaginéz adj. m., s. m., pl. cartaginézi; adj. f., s. f. cartaginéză, pl. cartaginéze
cartaginéz s. m., adj. m., pl. cartaginézi; f. sg. cartaginéză, g.-d. art. cartaginézei; pl. cartaginéze
CARTAGINÉZ s., adj. (IST.) 1. s. pun. 2. adj. punic, (înv.) punicesc. (Războaiele ~.)
CARTAGINEZ s., adj. (IST.) 1. s. pun. 2. adj. punic, (înv.) punicesc. (Războaiele ~.)

cartaginez definitie

cartaginez dex

Intrare: cartaginez (s.m.)
cartaginez substantiv masculin
Intrare: cartaginez (adj.)
cartaginez adjectiv