caroiaj definitie

9 definiții pentru caroiaj

caroiáj sn [At: DEX2 / P: ~ro-iaj / Pl: ~e / E: fr carroyage] Rețea de pătrățele înscrisă pe un desen, pe o hartă etc. pentru a servi la reproducerea acestora la o altă scară.
CAROIÁJ, caroiaje, s. n. (Top.) Rețea de pătrățele înscrisă pe un desen, pe o hartă etc. pentru a servi la reproducerea acestora la o altă scară. [Pr.: -ro-iaj] – Din fr. carroyage.
CAROIÁJ, caroiaje, s. n. Rețea de pătrățele înscrisă pe un desen, pe o hartă etc. pentru a servi la reproducerea acestora la o altă scară. [Pr.: -ro-iaj] – Din fr. carroyage.
CAROIÁJ, caroiaje, s. n. Rețea de drepte perpendiculare între ele, desenată pe o foaie de hârtie pentru a ajuta transpunerea, pe această foaie, a unui desen, a unei hărți etc. [Pr.: -ro-iaj] – Fr. carroyage.
caroiáj s. n., pl. caroiáje
caroiáj s. n. (sil. -ro-iaj), pl. caroiáje
CAROIÁJ s.n. Rețea de drepte paralele perpendiculare, trasate pe o hartă sau pe un plan topografic; cadrilaj. [Pron. -ro-iaj. / cf. fr. carroyage].
CAROIÁJ s. n. rețea de drepte paralele perpendiculare, trasate pe un desen, pe o hartă; cadrilaj. (< fr. carroyage)
CAROIÁJ ~e n. Rețea de pătrățele înscrise pe desen, pentru a servi la reproducerea acestuia la o altă scară. [Sil. -ro-iaj] /<fr. carroyage

caroiaj dex

Intrare: caroiaj
caroiaj substantiv neutru
  • silabisire: ca-ro-iaj