Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru carburație

carburație sf [At: DA / V: ~iune / Pl: ~ii / E: fr carburation] 1 (Înv) Carburare. 2 Proces de amestecare a combustibilului lichid cu aerul în carburator. 3 (Îs) Cameră de ~ Parte a carburatorului în care se face carburația (2).
CARBURÁȚIE, carburații, s. f. Proces de amestecare a combustibilului lichid cu aerul în carburator sau direct în cilindrul unui motor (Diesel) cu ardere internă. ◊ Cameră de carburație = parte a carburatorului în care se face carburația. – Din fr. carburation.
CARBURÁȚIE, carburații, s. f. Proces de amestecare a combustibilului lichid cu aerul în carburator ♦ Cameră de carburație = parte a carburatorului în care se face carburația. – Din fr. carburation.
CARBURÁȚIE, carburații, s. f. Amestecarea combustibilului lichid cu aerul în anumite proporții pentru a putea alimenta un motor cu explozie. ◊ Cameră de carburație = parte a carburatorului unui motor cu explozie în care se face amestecul carburantului cu aerul, în vederea alimentării motorului. – Pronunțat: -ți-e.
CARBURÁȚIE, carburații, s. f. Procesul de amestecare a combustibilului lichid cu aerul, la motoarele cu explozie ◊ Cameră de carburație = parte a carburatorului în care se face carburația. – Fr. carburation.
carburáție (-ți-e) s. f., art. carburáția (-ți-a), g.-d. art. carburáției; pl. carburáții, art. carburáțiile (-ți-i-)
carburáție s. f. (sil. -ți-e), art. carburáția (sil. -ți-a), g.-d. art. carburáției; pl. carburáții, art. carburáțiile (sil. -ți-i-)
CARBURÁȚIE s.f. Amestecare a combustibilului cu aer (la motoarele cu explozie). ◊ Cameră de carburație = parte a carburatorului în care se face carburația. [Gen. -iei, var. carburațiune s.f. / cf. fr. carburation].
CARBURÁȚIE s. f. amestecare a combustibilului cu aer (la motoarele cu ardere internă). (< fr. carburation)
CARBURÁȚIE ~i f. v. A CARBURA.Cameră de ~ parte a carburatorului în care se realizează amestecul combustibilului cu aerul. /<fr. carburation

carburație definitie

carburație dex

Intrare: carburație
carburație substantiv feminin
  • silabisire: -ți-e