Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru caramel

caramél sn [At: CAZIMIR, Gr. 42 / Pl: ~uri / E: fr caramel] Produs brun-roșcat, solubil în apă, obținut prin încălzirea și deshidratarea zahărului și folosit în cofetărie la colorarea unor băuturi sau a unor alimente și la prepararea plăcilor fotografice.
CARAMÉL, carameluri, s. n., adj. invar. 1. S. n. Produs de culoare brună-roșcată solubil în apă, obținut prin încălzirea și deshidratarea zahărului și folosit în cofetărie, la colorarea unor băuturi sau a unor alimente și la prepararea plăcilor fotografice. 2. Adj. invar. Care se referă la caramel (1). Cremă caramel. – Din fr. caramel, germ. Karamel.
CARAMÉL, carameluri, s. n. Produs de culoare brună-roșcată solubil în apă, obținut prin încălzirea și deshidratarea zahărului și folosit în cofetărie, la colorarea unor băuturi sau a unor alimente și la prepararea plăcilor fotografice. – Din it. caramel.
CARAMÉL s. n. Produs de culoare brună obținut prin încălzirea zahărului, folosit în cofetărie și la colorarea unor băuturi sau alimente. – Fr. caramel.
!caramél (zahăr ars) s. n., adj. invar. (cremă ~)
caramél (zahăr ars, cremă) s. n., pl. caraméluri
CARAMÉL s.n. Zahăr ars, folosit la cofetărie și la colorarea unor băuturi sau alimente. [< fr. caramel, cf. sp. caramelo].
CARAMÉL s. n. zahăr ars, folosit în cofetărie și la colorarea unor băuturi, alimente. (< fr., sp. caramel)
CARAMÉL n. Produs obținut prin topirea zahărului și folosit în cofetărie, la colorarea unor băuturi sau alimente. /<fr. caramel
caramel n. bomboane mici din zahăr topit și ușor calcinat.
vacs albina cremă caramel / crema puca expr. v. vacs.

caramel definitie

caramel dex

Intrare: caramel
caramel substantiv neutru