Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru caraib

caraíb, ~ă [At: DEX / V: ~ríb, ~ă / Pl: ~i, ~e / E: fr caraïbe] 1-2 smf, a (Persoană) care face parte din populația Caraibilor. 3-4 smf, a (Om) originar din Caraibe. 5 smf Amerindieni care trăiesc în Antilele Mici și o parte din Guyana. 6 a Care aparține regiunii Caraibe. 7 a Care aparține caraibilor (5). 8 a Care este specific regiunii Caraibe. 9 a Care este specific caraibilor (5). 10 a Care provine din Caraibe. 11 sf Limba vorbită de caraibi (5).
caríb, ~ă smf, a vz caraib
CARAÍB, -Ă, caraibi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Amerindian care trăiește în Antilele Mici, Brazilia, Venezuela, Guyana etc. 2. Adj. Care aparține amerindienilor (1), referitor la amerindieni. [Var.: caríb s. m.] – Din fr. Caraïbes.
CARÍB s. m. v. caraib.
CARAÍBI s. m. pl. Amerindieni care trăiesc în Antilele Mici, Brazilia, Venezuela, Guyana etc. [Var.: caríbi s. m. pl.] – Din fr. Caraïbes.
CARÍBI s. m. pl. v. caraibi.
!caraíb (nume etnic) adj. m., s. m., pl. caraíbi; adj. f., s. f. caraíbă, pl. caraíbe
caraíbi s. m. pl.
CARAÍB, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Caraibe. ◊ (s. f.) limbă indiană vorbită de caraibi. (< fr. caraïbe)
Caraibi m. pl. numele vechilor populațiuni antropofage din Antile.
CARAIBI (CARIBI) (< fr.) s. m. pl. Amerindieni din familia de limbi cu același nume care trăiesc în Antilele Mici, în N Braziliei (probabil patria lor inițială), în E Venezuelei și în Guyana, iar în triburi izolate în regiunile răsăritene ale Columbiei, Boliviei și Ecuadorului, precum și în Honduras.
CARAIBILOR, Marea ~, mare a Oc. Atlantic, mărginită la V și S de America Centrală și N Americii de Sud, iar la N și E de lanțul ins. Antile, unită cu G. Mexic prin str. Yutacán; 2,78 mil. km2. Ad. max.: 7.238 m; ad. medie: 2.491 m. Salinitate medie: 36 ‰. Pr. ins.: Cuba, Haiti, Jamaica, Puerto Rico. Pr. porturi: Maracaibo (Venezuela), Cartagena (Columbia), Colón (Panamá), Santiago de Cuba (Cuba). Se mai numește și Marea Antilelor.

caraib definitie

caraib dex

Intrare: caraib (s.m.)
caraib 2 s.m. substantiv masculin admite vocativul
carib 2 s.m. admite vocativul substantiv masculin
Intrare: caraib (adj.)
caraib 1 adj. adjectiv
carib 1 adj. adjectiv