Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru captator

captatór sn [At: DEX2 / Pl: ~oare / E: capta + -tor] 1-4 Dispozitiv care servește la captare (1-4). 5 (Îs) ~ solar Instalație pentru captarea (4) și transformarea energiei solare în energie electrică sau tennică. 6 Dispozitiv montat pe vehicule cu tracțiune electrică pentru a realiza un contact alunecător cu firul aerian de contact.
CAPTATÓR, captatoare, s. n. 1. Dispozitiv care servește la captare. Captator solar = dispozitiv care permite conversia energiei solare în energie termică sau electrică. 2. Dispozitiv montat la extremitatea unui troleu, pentru a realiza un contact alunecător cu firul aerian de contact. – Capta + suf. -tor.
CAPTATÓR, captatoare, s. n. 1. Dispozitiv care servește la captare. ◊ Captator solar = instalație pentru captarea și transformarea energiei solare în energie termică sau electrică. 2. Dispozitiv montat pe vehicule cu tracțiune electrică pentru a realiza un contact alunecător cu firul aerian de contact. – Capta + suf. -tor.
captatór s. n., pl. captatoáre
captatór s. n., pl. captatoáre
CAPTATÓR, -OÁRE adj. Care captează. // s.n. Dispozitiv tehnic folosit pentru captare. ◊ Captator de curent = dispozitiv montat la capătul unui troleu pentru a face un contact alunecător cu firul aerian. [Cf. fr. captatoire].
CAPTATÓR s. n. 1. dispozitiv tehnic pentru captare. ♦ ~ solar = instalație pentru captarea și transformarea energiei solare în energie termică sau electrică. 2. ~ de curent = dispozitiv montat la capătul unui troleu pentru a face un contact alunecător cu firul aerian. (după fr. capteur)
CAPTATÓR ~oáre n. Dispozitiv care servește pentru a capta. ◊ ~ de curent dispozitiv montat la extremitatea unui troleu pentru a realiza un contact mobil cu firul electric. /a capta + suf. ~tor
captator m. cel ce caută a capta: captator de moșteniri.

captator definitie

captator dex

Intrare: captator
captator substantiv neutru