Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru capoc

capóc sn [At: PANȚU, PL.2 / V: kapok / E: fr, eg kapok] Fibră vegetală asemănătoare cu lâna, dar cu o rezistență redusă, obținută din fructul unui arbore exotic (Ceiba pentandra) și folosită ca umplutură la saltele, plăpumi, centurile de salvare etc.
CAPÓC s. n. Fibră vegetală asemănătoare cu lâna, dar cu o rezistență redusă, obținută din fructul unui arbore exotic (Ceiba pentandra) și folosită la umplerea saltelelor, plăpumilor, la confecționarea centurilor de salvare etc. – Din fr. kapok, capoc, engl. kapok.
CAPÓC s. n. Fibră vegetală asemănătoare cu lâna, dar cu o rezistență redusă, obținută din fructul unui arbore exotic (Ceiba pentandra) și folosită ca umplutură la saltele, la plăpumi, la centurile de salvare etc. – Din fr. kapok, capoc, engl. kapok.
CAPÓC s. n. Produs vegetal asemănător cu o lînă mătăsoasă, obținut din fructul unui arbore exotic și folosit în industria textilă mai ales ca umplutură la perne, la plăpumi, la saltele etc.
CAPÓC s. n. Produs vegetal asemănătoare cu o lână mătăsoasă, obținut din fructul unui arbore exotic (Ceiba pentandra) și folosit ca umplutură la saltele, la plăpumi etc. – Fr. kapok, capoc.
capóc s. n.
capóc s. n.
CAPÓC s.n. Produs vegetal obținut din fructele unui arbore exotic, care se folosește ca material de umplutură pentru perne, saltele etc. [< engl. kapok < cuv. malaiez].
CAPÓC s. n. produs vegetal din fructele de capochier, folosit ca material de umplutură pentru perne, saltele etc. (< fr., engl. kapok)
CAPÓC n. Material alcătuit din fibre vegetale obținute din fructele unui arbore exotic și folosit ca umplutură pentru saltele, perne etc. /<fr., engl. kapok

capoc definitie

capoc dex

Intrare: capoc
capoc substantiv neutru