Dicționare ale limbii române

13 definiții pentru canadian

canadian, ~ă [At: DEX2 / P: ~di-an / Pl: ~ieni, ~iene / E: fr canadien] 1-4 smf, a (Persoană) care face parte din populația de bază a Canadei sau care provine de acolo. 5-6 a Care aparține Canadei sau populației ei. 7-8 a Referitor la Canada sau la populația ei. 9-10 a Care provine din Canada sau de la populația ei. 11-12 a Specific Canadei sau populației ei.
CANADIÁN, -Ă, canadieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația Canadei sau este originară de acolo. 2. Care aparține Canadei sau canadienilor (1), privitor la Canada ori la canadieni. [Pr.: -di-an] – Din fr. canadien.
CANADIÁN, -Ă, canadieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Canadei sau este originară de acolo. 2. Care aparține Canadei sau populației ei, privitor la Canada sau la populația ei. [Pr.: -di-an] – Din fr. canadien.
CANADIÁN2, -Ă, canadieni, -e, s. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Canadei. – Pronunțat: -di-an.
CANADIÁN1, -Ă, canadieni, -e, adj. Care ține de Canada. – Pronunțat -di-an.
CANADIÁN, -Ă, canadieni, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține Canadei sau populației ei, privitor la Canada sau la populația ei. 2. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Canadei. [Pr.: -di-an] – Fr. canadien.
canadián (-di-an) adj. m., s. m., pl. canadiéni (-di-eni); adj. f., s. f. canadiánă (persoană, haină) pl. canadiéne
canadián s. m., adj. m., (sil. -di-an), pl. canadiéni (sil. -di-eni); (persoană, haină) f. sg. canadiánă, g.-d. art. canadiénei; pl. canadiéne
CANADIÁN1 ~ánă (~éni, ~éne) Care aparține Canadei sau populației ei; din Canada. [Sil. -di-an] /<fr. canadien
CANADIÁN2 ~ánă (~éni, ~éne) m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Canadei sau este originară din Canada. [Sil. -di-an] /<fr. Canadien
ARHIPELAGUL ARCTIC CANADIAN (ARHIPELAGUL NORD-AMERICAN), arh. canadian, situat în Oc. Arctic, între Groelanda și America de Nord; 1,3 mil. km2; c. 4 mii loc. (eschimoși). Insule pr.: Baffin, Victoria, Ellesmere, Banks, Devon, Melville, Southampton, Prince of Wales, Somerset. Climă polară, îngheț peren. Alt. max.: 2.926 m (în ins. Ellesmere).
CANADIAN RIVER [kaneídiən rívə], rîu în partea central-sudică a S.U.A., afl. dr. al rîului Arkansas; 1.458 km. Izv. din culmea Sangre de Cristo (M-ții Stîncoși) și străbate Pod. Llano Estacado. Trece prin Oklahoma City. Irigații și hidroenergie.
canadian, -ancă, canadieni, -ence, s. m., s. f. persoană care se îmbracă cu articole cumpărate de la magazine cu marfă second-hand / la mâna a doua, adusă din străinătate.

canadian definitie

canadian dex

Intrare: canadian (s.m.)
canadian admite vocativul substantiv masculin
  • silabisire: -di-an
Intrare: canadian (adj.)
canadian admite vocativul adjectiv
  • silabisire: -di-an